Ma Lukács névnapja van, holnap Nándor napja lesz.

Mai dátum: 2024 október 18.

A A A

2024.június 21-e nem csupán a tanév végét jelentette 56 gyakorlós kisdiák számára, hanem egy hatalmas kaland kezdetét is. Az iskolatáska a sarokba került, a bőrönd pedig csak a bepakolásra várt. 5 éjszaka, 6 nap, Zánkán, mennyire vártuk már. Vasárnap reggel 8 órakor búcsúzkodó szülők engedtek utunkra minket, kívánva jó időt és rengeteg új élményt.

Megérkezésünk napján nyitó ceremónián vettünk részt, mely idén már az altáborokban külön is megrendezésre került. Minden ház színének megfelelően kerültek a gyermekek beosztásra az étkezésnél, a közös nagyprogramokra való felvonulásoknál. Mi a citromsárga házban tölthettük el ezt a közel egy hetet, mely valóban a legszebb színné vált számunkra! Mindamellett, hogy itthon összeállítottuk az elfoglaltságaink nagy részét, idén tematikus napokkal is készültek a szervezők a tanulók számára, melyek nagyon jól szervezettek, tartalmasak és igazán érdekesek voltak.

A teljesség igénye nélkül ebben a hat napban sárkányhajóztunk (nem felejtettük el megemlíteni, hogy itthon szüleink között bajnokok vannak a sportágban), sétahajóztunk, reggeli tornákon vettünk részt (alvásigénytől függően), hatalmas trambulinokban ugráltunk, érdekes tudományos kísérleteket tekinthettünk meg (ezúton elnézést kérünk a szülőktől, hogyha itthon már valamelyiket kipróbálták azóta a gyerekek), hősökké váltunk a hősök napján, futball bajnokságon rúgtuk a bőrt (nem lepődtünk meg, hogy ütőképes csapatunk éremmel a nyakában tért haza), saraztunk a Csorsza-patak partján, és voltunk moziban is. A futball rajongók pedig óriás kivetítőn nézhették meg a Németország-Magyarország mérkőzést. A pihenésre is szakítottunk időt, amikor a Balatonban fürödhettünk, és felkerültek az iszappakolások az azt igénylőkre.

Ezúton köszönjük az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, hogy tanulóink részt vehettek az idei év első turnusában.

Leleményes lurkóink az ott tartózkodásunk idején skandált rigmust múlt idejűre írták át, melyet a Vízi Színház parkolójába befordulva egyre hangosabban ismételtek péntek délután:

Megérkeztünk, megérkeztünk Zánkáról
Annak is a nyári hármas házából.
Az volt a mi grundunk.
Elszállt minden gondunk.
Élmény nélkül a táborod nem adja,
Citromsárga a buliba csapatja.
Szívünk Zánkán ragadt,
Citromsárga maradt.

 

Monostoriné Sándor Nelli
programfelelős