Ma Mihály névnapja van, holnap Gergely napja lesz.

Mai dátum: 2024 május 8.

A A A

Tudatos Élelmiszerhős Programot indított a Szarvason is működő, innovatív és egészséges élelmiszereiről is ismert Valoryz cégcsoport, amelynek fő célkitűzése a gyermekek élelmiszerrel és annak előállításával kapcsolatos tudásátadása. A Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóintézménye és a Regionális Gyermekkert Oktatóközpont kiemelt területként állítja fókuszba a környezettudatosságra és fenntarthatóságra nevelést. Mind a Gyakorlóintézmény ovi-sulisainak, az egyetem hallgatóinak és a régió pedagógus közösségeinek szerveznek programokat, módszertani és tudásbővítő akciókat, szakmai alkalmakat. A Valoryz cégcsoport partnersége egy olyan helyi külsős cégnek a bevonása ebbe a munkába, amely élményközpontú tudásbővítést, rendszerezést tesz lehetővé az egyetem gyakorló iskolájának alsó tagozatos tanulói számára. Az interaktív mozgásos feladatok, az élelmiszerek szezonalitását, az élelmiszer pazarlás csökkentését és a helyi termékek fontosságát hangsúlyozza. Valentinyi Fruzsina, a Valoryz cégcsoport ügyvezetője munkatársaikkal a játékos feladatokon túl gyümölcskóstolót is tartottak a programban résztvevő gyermekek számára. Az igényesen kidolgozott módszertani anyagok, a vidám pillanatok örömteli tanulást tettek lehetővé, és erősítették az intézmény pedagógiájának fő célkitűzését, ami egy szebb és zöldebb jövő képét célozza, amiben a hősök, mi magunk vagyunk…

A GFE SZGYÁI köszönetet mond a Valoryz cégcsoportnak elkötelezettségükért, és szakmai anyagi támogatásukért, ami tovább erősíti a helyi cégek társadalmi szerepvállalását.

A program három alkalommal, mintegy kétszáz gyermeket mozgat meg, alakítva szemléletüket, és elkötelezettségüket a teremtett világ szépségének fenntartásáért.

 

Sz.Zs.