Ma Zita névnapja van, holnap Valéria napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 27.

A A A

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem konferencia központjában került megrendezésre 2024. március 7-8., a “Kinn a zöldben, benn a zölddel” módszertani konferencia. A szakmai programon meghívott előadóként tartott előadást Bíró Gyula főigazgató, c.e.docens, a GFE PK Gyermeknevelési- és Módszertani Tanszék oktatója, a GFE SZGYÁI vezetője.

Az “Óvodásabb óvoda…” című előadásában áttekintette a magyar óvodai nevelés sajátosságait, az óvodapedagógia erényeit és gyengeségeit – fejlesztendő területeit -, és ellentétbe állította a foglalkozásközpontú gyakorlatot a tevékenységközpontú pedagógiai gyakorlattal. A természetpedagógia és környezetpedagógia filozófiai megközelítésével mutatta be azok különbözőségét, az ember és a teremtett világ viszonyrendszerének aspektusából érzékeltette a szemléletváltás fontosságát, amihez kiváló alap az Alapprogram. A paradigmaváltás a korszerű irányzatú nevelési programokon keresztül válhat a pedagógia folyamatelemzés és gyakorlati megvalósítás alapjává.

A kétnapos szakmai programon az intézmény képviseletében részt vett Bajomi-Nagy Éva intézményegység-vezető és Kézsmárki Irén óvodapedagógus, környezetpedagógiai munkacsoport vezető.