Ma Valéria névnapja van, holnap Péter napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 28.

A A A

03.04-03.08-ig iskolánk diákjai a Pénzhét keretében, különböző programokon vehettek részt. Az 5. osztály Kondacs Mária osztályfőnök vezetésével az MBH Bank szarvasi fiókjába látogatott el. Szlovák Norbert útmutatásával bepillantást nyerhettek a különböző banki tevékenységekbe, és egy érdekes prezentáció segítségével nyomon követhették a pénz útját. Végül egy játékos teszt keretében mutathatták meg mit tanultak.

A hatodik osztályosok kisfilmet néztek és játékos feladatok segítségével bővítették pénzügyi ismereteiket, a pénz kialakulásával, a különböző bankjegyek felismerésével, és a tudatos pénzkezeléssel kapcsolatban.

A 7. és a 8. osztályhoz az ERSTE Bank szarvasi fiók vezetője Biróné Benyovszki Judit látogatott el. Segítségével diákjaink összehasonlították a készpénzes és a bankkártyás vásárlás előnyeit és hátrányait. Megismerkedtek a különböző bankkártya típusokkal, mindegyik bankkártyát kézbe vehették, megfigyelhették rajta a különböző biztonsági elemeket. Felhívta a figyelmüket, hogy hogyan előzhetők meg a különböző bankkártyás csalások, visszaélések.

 

Fabóné Vereb Éva tanár, programfelelős