Ma Olga névnapja van, holnap Szabolcs napja lesz.

Mai dátum: 2024 július 27.

A A A

Farsang farka hetében búcsúztatták a telet a Gyakorlóóvoda óvodásai. A tél elűzése és a tavasz várása mindig nagy izgalommal teli időszak, hiszen a gyerekek jelmezekbe öltözve kergethetik a hosszú téli időszakot. Énekléssel, versekkel, farsangi mondókákkal, csujogatókkal, tánccal tették színesebbé ezeket a napokat. Vidámság, jó kedv és remek hangulat hatotta át az óvodai csoportokat.

Hagyomány intézményünkben már több éve, hogy tematikus farsangokat tartunk, mindig egy-egy téma köré csoportosítva a játékokat.

A Szamóca csoportban a cirkusz világa elevenedett meg. Izgalmas volt átbújni a tüzes karikán, kutyákat táncoltatni, bábukat dönteni labdával, vadállatokat és bohócot etetni, kötéltáncosként egyensúlyozni. A finom falatok elfogyasztása után még mindig nem volt vége az izgalmaknak: mókásan mozgó emuk hívták táncba a gyerekeket, akik bohóc orrot öltve és a seprűt is megtáncoltatva igyekeztek elűzni a telet.

A Panda csoportos gyerekek a dzsungel világát idézték fel. A jelmezek bemutatása után az ügyességi és verseny játékokban mérhették össze tudásukat, kitartásukat. Közösen gyűjtöttek erőt a dzsungeli kaland megkezdéséhez, még pedig versenyszerű tejszínhab falatozással. Építhettek papírpohárból barlangot, kanálban hordhattak eleséget az állatoknak. Seprűvel kergethették el az eltévedt állatokat a dzsungelbe.

Az Alma csoportban az idei farsangon a gyerekek vidám játékokat játszottak. Papír poharak segítségével magas tornyot kellett építeniük, melyet minél gyorsabban teljesíteniük kellett. Ütőt ragadtak a jelmezesek és ügyesen terelgették a labdákat a kialakított pályán. Ügyes segítők vezették társukat az akadálypályán bekötött szemmel, hogy a végén helyet foglaljanak a farsangi páholyban. A mulatság kezdete előtt pedig fánkevő versenyben mérhették össze ügyességüket a jelmezesek. A délelőttöt farsangi táncos mulatság zárta, ahol a jelmezek pörögtek és forogtak a farsangi zenékre.

A Gyakorlóovi legkisebbjei, a Cseresznye csoportos gyermekek nagy izgalommal, szebbnél szebb jelmezekkel várták a Farsangot. Ezen a napon az egész délelőtt a mulatozásról és a farsangi játékról szólt! Kipróbálhatták magukat tollfújásban, lufi sepregetésben, bohócetetésben, illetve szörpivó és tejszínhab evő versenyben is.

Éhségüket finom ropogtatni valókkal és természetesen farsangi fánkkal csillapították.

Nagy izgalommal készültek a Búzavirág csoportos gyerekek már hetekkel erre a napra. Eljött a várva várt nap, és megtelt a csoportszoba pókemberekkel, krokodilokkal, Elzákkal, Wednesday lányokkal, megjelentek az unikornisok is, de közénk landolt az űrből egy űrhajós fiú is. A kalózunk megosztotta velünk a kincsesládája kincseit, a kedves tündér, és a bájos sellő lány is színesítette a jelmeztárat.

Nyugodtak voltunk, hiszen nővérkét is köszönthettünk körünkben. A boszorkányunk óva intett bennünket, hogy ha valaki csintalan, akkor a varázsigéjével békává változtat minket. Mindezt lejegyezte, megírta és közzé tette az újságíró riporterünk!

Hagyományunkhoz híven most is saját költött versükkel mutatkoztak be a jelmezesek, majd ügyességi játékokban mutatták meg erejüket, tudásukat. Farsangi lakomával, és táncmulatsággal zártuk a napot!

 

Demjénné Jónás Klára
szakvezető óvodapedagógus