Ma Ervin névnapja van, holnap Zita napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 26.

A A A

A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében újra hazánkba látogatott Nick Vujicic világhírű motivációs tréner és prédikátor – aki karok és lábak nélkül született, mégis százezrek példaképévé vált-, hogy előadást tartson diákok számára a budapesti Papp László Sportarénában. Iskolánk felső tagozatosai közül 33 tanuló is részt vett 3 kísérő pedagógussal 2023. március 13-án hétfőn ezen a rendkívüli alkalmon, ahol megható és „ható” szavak hangzottak el, remélhetőleg elültetve – a jövőjükre nézve termékennyé váló – jó néhány gondolatmagvat.

Tóth Iringó 8. osztályos tanuló a következő gondolatokkal tért haza:

„Nagyon sok önbizalmat adott azzal, ahogy láttuk, mennyire boldog tud lenni, és hogy még arra is van ereje, hogy másokat inspiráljon. Ezután ha belenézek a tükörbe, az ő szavai fognak eszembe jutni, és ahogy ő is mondta, el fogom hallgattatni azt a kis hangot a fejemben: ha valami rossz történik velem, belegondolok, hogy mi az, ami miatt még rosszabb lehetett volna. Az emberekre is máshogy fogok nézni, emlékezni fogok rá, hogy nem tudhatom, ők min mennek keresztül.”

Nick Vujicic üzenete világos és mindannyiunknak követendő példa:

Mindig van remény! Soha ne add fel! Álmodj nagyot! Változtatni csak mi vagyunk képesek! Szeressük magunkat! Mindenben lássuk meg a jót! A szeretet az út, mindig, mindenkor!

…Kövessük!

 

Stafira-Lovas Ilona programszervező, vezetőtanár