Ma Márk névnapja van, holnap Ervin napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 25.

A A A

A nyár utolsó gyakorlós tábori hetében a „Zöld héten” a gyermekek, a közvetlen környezetünk szépségeinek megfigyelésétől, a környezetvédelmen át, a környezettudatos életmód kialakításához juthattak el.

Délelőttönként gyalog- és kerékpártúrák alkalmával a szarvasi komphoz, a békésszentandrási Sinka József Vízitelephez, valamint az Erzsébet ligetbe látogattunk el. Természetismereti terepmunka keretében megfigyeltük és megvizsgáltuk az ártér növény- és állatvilágát.

A vaddohány és gyalogakác megismerése után a „komposztolón” (kompon) utazva megfigyeltük a Körös folyásirányát, s megállapíthattuk hogyan jut el a hömpölygő víz a „duzzogóig”(duzzasztóig).
A Tessedik Sámuel Múzeumban, múzeumpedagógiai foglalkozáson, új életre keltek a kiürült konzervdobozok és bébiételes üvegek, régi ruhák, melyekből csodás ceruzatartók és mécsesek születtek.

Délutánonként ügyességi játékok melett, újrahasznosított anyagokból érdekes játékokat gyártottunk, majd a visszatérő meleg napokon, ismét a fürdőben hűsítehettük magunkat.

Kellemes nyarat, pihenést, és feltöltődést kívánunk mindenkinek!

 

Juró Mária és Lustyikné Bodnár Krisztina programfelelősök