Ma Emma névnapja van, holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 19.

A A A

A GFE Gyakorlóintézményének támogatásával július 4-től július 8-ig bábos tehetségműhely-tábort szerveztünk általános iskolai tanulóinknak. Táborvezető: Gyekiczki Istvánné Szakmai segítők: Furárné Bazsali Zsuzsanna, és Prjevaráné Berényi Boglárka szakvezető tanítók.

A tábor programja: reggel 7.30-tól 16 óráig dramatikus játékok, bábkészítés, bábozás, kézműveskedés, dráma- és szabadidős játékok, bábelőadások.

A tábori programokat megelőzte júniusban a Békéscsabai Nemzetközi Bábtalálkozón való részvétel. A Süni bábcsoporttal a megnyitó napján az amatőr gyermekbábosok között a Napsugár Bábszínházban léphettünk fel: a „Fogd és Mard óriás” című mesével. A csoportunk sikert aratott.

A programszervezők meg is hívták a csoportot egy „igazi” felnőtt bábszínházi előadásra! A pénteki napot választottuk, ahol többek között a Ziránó színház „Pinokkió” című meséjét csodálhattuk meg. Persze megnéztünk aznap mindent, amit csak lehetett: árny, marionett, és mini cirkuszi bábelőadást, és bekukkanthattunk a „kulisszák” mögé is! Igazán remek program volt!

Erre az élményre alapozódott saját bábos tábori programunk: Egész héten „CIRKUSZOLTUNK”!

Első napon „Csipike”, a marionett bohóc nyitotta meg a tábort, majd a Sünisek mutatták be az „újaknak” az óriásos bábdarabot. Elkészítettük a mese árnyjátékos változatát is, ahol mindenki eljátszhatta a neki tetsző mesejelenetet a kis árnyszínpadon.

Másnap aztán kezdődött a cirkuszi előadásra való felkészülés. Bojt-kutyusokat készítettünk, táncoltattunk, majd az emuk is előkerültek a raktárból. Harmadnap pedig artista, zsonglőr, erőművész, és idomár bohócok bábos mutatványait tanulhatták meg a gyerekek. Negyedik napra már el is készült az előadás: eljátszottuk a napközi táboros iskolásoknak, a szülőknek, és pénteken pedig az ovisainknak.

A résztvevők főleg a Süni bábcsoportosok voltak, de jelentkeztek más gyakorlós gyerekek is a táborra. Sok-sok játék, fagylaltozás, Vizi színház, bábkészítés, bábkiállítás tarkította a programot.

Találkozzunk szeptemberben a Gyakorlóban, a Süni Gyermek Bábcsoportban, és a bábelőadásainkon!

 

Gyekiczki Istvánné, Piroska néni
bábcsoport vezető