Ma Márk névnapja van, holnap Ervin napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 25.

A A A

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ebben az évben is október 4-én az Állatok Világnapja alkalmából, a Gyakorlóintézményben is az állatoké volt a főszerep.

Az iskola diákjai közösen emlékeztek meg az 5. osztályos tanulók műsorán az ünnep jelentőségéről. Ez a nap Assisi Szent Ferenc halálának az emléknapjára esik, aki az állatok védőszentje. Nem csak embereknek hirdette tanításait, hanem az állatok pártfogója is volt. Azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

Állatos pólóba öltözve egy nagyon vidám és tartalmas napot tölthettünk el, mert megint egy kicsit többet tudtunk meg a másikról. Minden gyerek elhozhatta kedvencét: kutyust, nyulat, cicát, botsáskát… Megsimogattuk, megcsodáltuk és tájékozódtunk, milyen feladatokkal jár, ha valakinek „állati” barátai vannak.

Ebben az évben is jelen volt rendezvényünkön Szarvas Kóbor és Elveszett kutyái Egyesület, mely számára ezen a héten még tovább gyűjtjük a gyerekek, szülők felajánlásait.

Újdonság volt ebben az évben az udvaron berendezett agility pálya, ahol bemutatót is láthattunk. Nagyon ügyesen vették az akadályokat a kutyaiskolás kedvencek, és közben szemtanúi lehettünk állat és ember közötti kapcsolatnak, amely sokszor vígaszt, megnyugvást, örömet és vidámságot nyújt. Ez a kapcsolat folyamatos, hiszen a felelős állattartás lényege, hogy nem időszakos feladat, hanem állandó kötelességünk.

 

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” /Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg/

 

Prjevaráné Berényi Boglárka tanító