Ma Konrád, Tivadar névnapja van, holnap Konrád napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 20.

A A A

Sok-sok hónapnyi kényszerű kihagyás után újra visszaköltözött a pezsgés a Gyakorló udvarára. Ismét összegyűlhetett a régebbi és mostani diákság, a szülők, pedagógusok, hogy egy vidám, mustillatú délelőttöt tölthessen el a GFE szarvasi campusán.

Programszervezői rutin és mégis más…Sokadszor és mindig másként gyűlünk össze szüreti alkalomra. Új élmények, apró pillanatok, megszokott család- és gyermekközpontú atmoszféra.

Idén is megrendeztük a Mustoló Kupa 2021. programunkat, benne; zenés bemelegítés a városközpontban, futás és streetball meccsek, rengeteg kisorsolt ajándékkal. Elkészültek a hagyományos bográcsos ételek, amelyet szakértő zsűri bírált el. Kiállításra kerültek a kreatív feladat pályaművei, ezúttal a „Minden ami Bolza” kreatív-címmel készültek fotók, fotómontázsok. Parádés hagyományőrző műsort adtak a harmadik osztályosok a pénteki piacon, a zenepavilonnál és az intézmény udvarán. Volt lovas kocsizás a városban, csujogatás, légvárak, népi játékok, csillámtetoválás, mustpréselés, rengeteg vidámság, igazi ünnepi forgatag.

Mégis mi volt akkor olyan különleges az idei Mustolóban? Talán az, hogy már régen lehetett ilyen kötetlen formában együtt a Gyakorló apraja nagyja, hiányoztak a beszélgetések szülők és szülők, szülők és pedagógusok, munkatárasak között, hiányzott az élő együttmunkálkodás, együttgondolkodás, a közös öröm az elért sikerek után, a jóleső fáradtság, amivel távoztunk a rendezvényről, az hogy együtt élvezhettük, ahogy a hozzánk járó gyerekek játszottak, önfeledten nevettek. Szóval hiányzott már a szokásos Gyakorlós pezsgés és hangulat, amely most újra visszaköltözött az intézménybe és reméljük, egész évben velünk is marad.

 

Roszik Melinda szakvezető tanító

 

www.youtube.com/watch?v=-48RpecyIlo

Az intézmény vezetése és közössége köszönetet mond a Szarvasi Rendőrkapitányságnak, a városi polgárőrség tagjainak, Szarvas Város címzetes főjegyzőjének Dr Melis János úrnak és a Gál Ferenc Egyetemnek a programok támogatásáért.