Ma Márk névnapja van, holnap Ervin napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 25.

A A A

Az „Alkoss velem!” tábor kreatív, ügyes kezű résztvevői igen tevékeny és élménydús hetet tudhatnak maguk mögött.

Hétfőn egy családias hangulatú mozizás után vidám zenebona törte meg az udvar csendjét, amikor a negyven kis hangszerkészítő mester egyszerre szólaltatott meg nyolcvan színpompás csörgőt és dobot.
Kedden sokat okosodtak diákjaink a Tessedik Sámuel Múzeum foglalkozásán, ahol értékes tudásra tettek szert gabonáról, aratásról, malmokról. Kipróbálhatták a liszt előállításának ősi technikáját, zárásképpen pedig szélforgókat készítettek, melyeknek működőképességéről az iskolába vezető úton mindenki örömére meg is győződhettünk.

Délután elbűvölő cseresznyekulcstartók készültek. A játékos kis díszek nyári megjelenést kölcsönöztek jónéhány hátizsáknak a hét hátralévő részében.

Szerdán az örök népszerűségnek örvendő batikolásé volt a főszerep. A divatos, csajos és menő ruhadarabokat minden tervező elégedetten bontogatta a festés után. A következő napokon fel is avatták és megfelelő kiegészítőkkel társítva büszkén viselték az új életre kelt pólókat. A hőségre való tekintettel, a táborozók nagy örömére, a fagyizás mellett egy vízibomba csatára is sor került a délután folyamán.

A hét fénypontja a Békésszentandráson tett szőnyeggyárlátogatás volt csütörtökön, ahol egyik ámulatból a másikba estünk. A kedves fogadtatás mellett a kipróbálásra is lehetőséget biztosítottak vendéglátóink. Az iskolába vezető úton kínálkozó alkalmat természetesen nem hagyhattuk ki, így elkészült a mostanában oly divatos szalmabálás fotó is. Délután csendes szövögetés vette kezdetét, karkötők és díszes takarók is készültek a papírlámák hátára.

Pénteken mókás papírbálnákat és gyönyörű levendulatündéreket alkottunk, akik az otthonokba kerülve, finom illatukkal még sokáig emlékeztetik a résztvevőket a héten megélt kedves pillanatokra.

 

Kovácsné Czékus Anikó
szakvezető tanító