Ma Emma névnapja van, holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 19.

A A A

2021. június 23-24-én rendezték a Szegedi Dóm Látogatóközpontban és az Art Hotelben a Romaság-határok nélkül című konferenciát az EMET szervezésében. A programon köszöntőt mondott Rétvári Bence miniszter-helyettes, Latorcai Csaba államtitkár, Járóka Lívia, az EP alelnöke, Monszpart Zsolt főigazgató és Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora, az egyházmegye pedagógiai intézetének főigazgatója.

A program második napján a Gál Ferenc Egyetem és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete önálló szekcióban mutatott be előadásokat a közneveléstől a felsőoktatásig, elsősorban a szociális kompetenciák fejlesztésének és a hátrányos helyzetű gyermekek pedagógiájának fókuszba helyezésével, az esélyteremtés programjával. A szekció levezető elnöke Bíró Gyula képzésfejlesztési igazgató, c.e.docens volt.

Szekcióelőadást mutatott be Horváth Aranka óvodapedagógus, a GFE Szarvasi Gyakorlóintézményének munkatársa, és Bíró Gyula igazgató, c.e.docens, a GFE társadalompedagógiai tanszékének oktatója. Horváth Aranka Utam a pedagóguspályára… -romaként a felsőoktatásban című előadásában azokat a pedagógusképzésben mutatkozó kihívásokat láttatta, amelyek befolyásolták egyetemi tanulmányait, pedagógus pályára való készülését. Bíró Gyula a Lemorzsolódás mentes iskola című előadásában a hátrányos helyzetű gyermekek pedagógiájának néhány aspektusát mutatta be, egy iskolakísérlet apropóján.