Ma Andrea névnapja van, holnap Emma napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 18.

A A A

Mert lehetetlen, az nincs. Na de mi is van helyette? Mondjuk Kiskirály-napok!

A hosszú bezártság, elmaradt programok és közösségi élmények után szerettük volna, ha a búcsúzó nagycsoportosaink vidáman, élményekkel telve zárják óvodás éveiket. Olyan programokkal, melyek valóban kedvükre valóak, róluk szólnak és hosszú ideig emlékezetesek maradnak. Mind a hét iskolába készülő gyermekünknek lehetett egy kívánság-napja, amikor ő lehetett a „kiskirály”, az történt, amit szeretett volna. Nem kértek lehetetlent, minden teljesíthető volt. Így lehetett közös fagyizás, gofrisütés, jégkrém, palacsintasütés, mely olyan jól sikerült, hogy a címbéli mondat ennek kapcsán hangzott el. Nem maradt el a kedvenc bolognai spagetti sem (ez sem csak a Kiskirálynak okozott örömet).

A gasztronómiai élvezetek mellett programokban is bővelkedtünk: volt itt ágyból-mozi, kisállat-bemutató, kincskeresés a Ligetben és az óvodában, rejtvényekkel, kódokkal, titkos írással, kincsek szétosztása, kívánság mese, otthonról behozott kedvenc játékok sokasága, koktélparti discóval, kísérletezés, lovaskocsizás.

A gyerekekkel együtt mi is nagyon élveztük, örök élmény marad! Jó játék és móka volt miközben észre sem vették, hogy mennyit tanultak. Történt például a gofrisütős, kísérletezős napunkon, hogy már bekevertük a tésztát, elvégeztünk néhány látványos kísérletet, már szerettük volna sütni a gofrit. Igen ám, de a gofrisütőket valaki bezárta egy helyiségbe, melynek a kulcsát egy „maró, mérgező” folyadékba rejtette. Nem lehetett kézzel kivenni. Használhattak mécsest, befőttesüveget és gyufát a kulcs kiszabadításához. Az év közben végzett sok természettudományos játékos kísérlet eredménye a gyakorlatban is beigazolódott! Megtalálták a megoldást! A titkot nem áruljuk el, lehet otthon is próbálkozni.

A Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskolában és Gyakorlóóvodában ilyenkor is jó gyereknek lenni!

 

Szalbotné Kovács Mária és Horváth Aranka óvodapedagógusok