Ma Emma névnapja van, holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 19.

A A A

Ezzel a címmel hirdette meg a HEBE Kft. országos bibliatörténeti versenyét ebben az évben is.

2021 márciusától kezdve a 4. osztály tizenöt katolikus hittanosa hétről hétre serény műhelymunkát folytatott. Kezdetben élőben, majd a karanténidőszak alatt online folyt a csoportos bibliai kutakodás. 3 négyfős, valamint 1 háromfős csoportban dolgoztak a gyerekek. Ószövetségi és újszövetségi történetfelismerés, kreatív fogalmazásírás, keresztrejtvény fejtés, makettkészítés és versillusztráció is szerepelt a feladatok között, amelyek elkészítéséhez a versenyzők a távolléti oktatás közbejötte miatt kicsivel több, mint egy hónapot kaptak.

A 144 nevező közül a Biblia védői csapat Mészáros-Hunya Bellával, Urbancsok Katával és Kozák Anna Larával az előkelő 5. helyezést érte el.

9. helyezett lett a Korallkék sünik csapata, melynek tagjai: Bohák Gréta, Csapó Sára, Kunstár Gellért és Pertl Gerda voltak.

13. helyen végzett a fiús Báránykák csapat Barna Csongorral, Győri Barnabással, Kondacs Györggyel és Korbely Alexszel.

Végül 24. helyezést ért el a Barátságban Istennel csapat, melyet Palyov Lara, Pozderka Krisztina, Valach Emma Sára és Varga Adina négyese alkotott.

A gyerekek nagy izgalommal fogadták az eredményeket. A várva várt napot közös fagyizással is megünnepelhettük.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatta a gyermekek munkáját. Bíró Gyula igazgató úrnak a verseny ajánlását, Zsuzsi néninek és a délutános tanító néniknek a rugalmasságát, a szülőknek a nevezéseket és a gyermekek munkakörülményeinek zavartalan biztosítását.

Jancsó Brigitta hitoktató