Ma Andrea névnapja van, holnap Emma napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 18.

A A A

Az online tanítási rend kihívások elé állítja a diákokat és a pedagógusokat is. A gyakorlós hatodik osztályosok osztályfőnöki óráin az országismereti kvízek mellett városismereti kihívásokat teljesítenek.

Az ötletet a városi könyvtár adta, mikor meghirdette március 15-e alkalmából az interaktív történelmi sétát.

A városi megemlékezés elmaradt, úgy éreztem valahogyan pótolni kell, nekivágtam a sétának, majd küldtem egy szelfit a Petőfi-szoborral az osztálycsoportba, ajánlottam tanítványaimnak ezt a fajta megemlékezést. Kértem őket küldjenek ők is egy fotót.

Nagy örömömre sokan vettek részt a „játékban”.

A következő osztályfőnöki órán az úton tapasztalt élményekről számoltak be.

Ekkor határoztam el, hogy kimozdítom őket a számítógépek mellől. A cél, hogy szabad levegőn legyenek, mozogjanak és ismerjék meg városunk nevezetességeit kicsit másképp.

Kihívás 1. – városunk turisztikai látványosságainak egy-egy pici részletét kapták fotón, melyet meg kellett keresni, és szelfit vagy fotót küldeni a teljes emlékmű társaságában. Az osztály tanulói nagy számban fogadták el a kihívást.

Kihívás 2. – a feladat nem változott, most nevezetes épületek ajtórészletei kerültek a fotókra.

Ismét sokan dolgoztak a teljesítésen testvéreket, szülőket is bevonva a túrákba.

Nem gondoltam, hogy ez számomra is egy kihívás lesz.

Természetesen engem is lelkesít, hogy ők örömmel teljesítik a feladatot. Már dolgozom a harmadik és negyedik kihíváson. Örömmel, mert már kérdezik a gyerekek, hogy ugye lesz még? A következőkben emléktáblákról, majd épületek homlokzatairól kapnak képet.

Nem titkolt tervem, hogy olyan helyeket is felfedezzenek, amik nincsenek nap, mint nap a szemünk előtt, illetve elfeledett nevezetességek városunkban.

Köszönöm a gyerekeknek, és szüleiknek, hogy velem együtt teljesítik a KIHÍVÁSokat!

 

Révész Éva osztályfőnök