Ma Béla névnapja van, holnap György napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 23.

A A A

2021. március 3-án az Óvó- és Tanítóképzők Egyesülete, a Gál Ferenc Egyetemmel közösen Digitális oktatás-digitális nevelés – pedagógusok a digitális gyermekvilágban címmel szervezett online konferenciát.

A konferencián előadást tartott Bíró Gyula c. egyetemi docens is.

Bíró Gyula, a Gál Ferenc Egyetem képzésfejlesztési igazgatója, az egyetem gyakorlóintézményének intézményvezetője és Éder Márta a Vodafone Magyarország Alapítvány digitális pedagógiai szakértője közös előadásban mutatta be az egyetem, az egyetem gyakorlóintézményének és a Vodafone Magyarország stratégiai együttműködését, azokat a digitális pedagógiai innovációkat, amely a pedagógusképzés, és a köznevelés megújulását szolgálja a hallgatói egyetemi és a gyakorlati képzésben.

Bíró Gyula az előadásában megfogalmazta, hogy nem az a kérdés, hogy szembenézünk-e a megpróbáltatásokkal, hanem az, hogy ezt hogyan tesszük. Akár úgy, hogy élvezzük a célhoz vezető utat…

A célra való koncentrálás és összpontosítás, ami jelenti a digitális oktatás és nevelés jelenkorát, nem szabad megfeledkezni arról, hogy az egy kihívásokkal és élvezettel, élményekkel megélt közös tanulási út az oktatás és nevelés ügyének egész rendszerét tekintve.

A téma iránti fokozott érdeklődést mutatta a közel háromszáz résztvevő, és az a szakmai tudományos érdeklődés, amit a konferencia programja kiváltott.

https://www.newjsag.hu/2021/03/10/elvezzuk-a-celhoz-vezeto-utat/