Notice: Undefined offset: 31 in /data/domains/gyakorloovi-suli.hu/web/webroot/wp-content/themes/gfe-szarvas/views/common/nameDay.php on line 132
Ma András, Andor névnapja van, holnap napja lesz.

Mai dátum: 2020 november 30.

A GFE Szarvasi Gyakorlóóvoda Alma csoportosai számára új lehetőség nyílt ebben a nevelési évben. A Polgár Judit nevével fémjelzett Sakk Alapítvány óvodai programcsomagjának segítségével játékos keretek között ismerkedhetnek meg a gyerekek a sakk alapjaival. Kalandozás a sakktáblán című első kötet lehetőséget biztosít, hogy megismerkedjenek a gyerekek a sakkbábúkkal és furcsa szokásaikkal, megtanulhatnak a sakktáblán közlekedni, rajzolnak, színeznek, verselnek közben. A foglalkozások során mesés keretbe ágyazva bontakozik ki a sakkpalota lakóinak története. A túravezető Vendi Vezér hétmérföldes túrái során az élménymezőkön kalandozhatnak a részvevők és az agyafúrt Keresztes Király fejtörőkkel teszi próbára a gyerekek problémamegoldó gondolkodását. A Fürge Futó mozgásban tart mindenkit, miközben a kreatív Hopp Huszár ötleteivel alkotásra ösztönöz. Bumm Bástya a mesélő, történeteivel a fantáziát mozgatja meg, és a játékos Pici Gyalog izgalmas játékokkal tartja ébren a figyelmet.

A gyerekek interaktív tevékenységek során sajátítják el a sakk szabályait, közben pedig észrevétlenül fejlődik problémamegoldó képességük, kreativitásuk, logikus gondolkodásuk.

Az újszerű, változatos eszközök használatával a csoport lelkesedése hétről-hétre nő, a sakk megismerése iránt.

Sulyan Eszter
szakvezető óvodapedagógus