Ma Konrád, Tivadar névnapja van, holnap Konrád napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 20.

A A A

Mustoló 2019

2019-10-04

Egy Mustolós Gyakorlós naplója

(részlet)

 

  1. szeptember 27. péntek

 

Pénteken reggel suliba menni? Ez komoly? Legalább ma nem a szokásos fárasztás volt. Az a néhány óra gyorsan eltelt, sőt szerencsére az utolsók el is maradtak. Kár, hogy a kosár, és nem a matek, de így is ok. Ebéd után gyorsan magunkra kaptuk a tornagatyát, tornapólót, tornacsukát és egy rövid zenés bemelegítés után nekivágtunk a Mustoló futás szokásos távjának. Már a bemelegítés is húzós volt, de futás közben majdnem kiköptem a tüdőmet. Végül bekocogtam. Jó annak, aki oklevelet, meg tapsot, meg csodálatot, meg gratulációt is kapott, de én örülök, hogy túléltem. Az ajándéksorsoláson sem nyertem semmit, pedig kinéztem magamnak egy pár jó cuccot. Legalább addig rápihentem a streetball meccsekre, mert persze erre is beneveztem. Jó buli volt, ezt valahogy jobban élveztem, mint a futkározást.

Természetesen az esti suli diszkót sem hagyhattam ki, micsoda égés lett volna egy ilyen menő sportembertől. Teljesen kész vagyok! Hogy fogok holnap magamhoz térni a Mustolóra?

  1. szeptember 28. szombat

Reggel már 8 órakor riasztottak az ősök, hogy készülődni kell a Mustolóra. 8 órakor?? Én szombaton minimum délig alszok… Mindegy legalább jó lesz a kaja, amit a szülők főznek, igazi zsűrizett. Nem is csalódtunk, bár H. D.-t és Levit kicsit irigyeltem, hogy ők mindent végigehettek, mint zsűritagok. 

Sok haverom eljött a családjával a délelőtti programra, úgyhogy jót bandáztunk. Nem vagyok dedós, de a légvárnál és a lufibohócnál többször is beálltam a sorba. Az arcfestést, csillámtetkót kihagytam, de Hevesi Imi bácsi koncertjébe azért egy kicsit belehallgattam titokban. Lovas kocsiztunk, mustot préseltünk, mézet kóstoltunk, megnéztük a harmadikosok szüreti műsorát, ami tök jó volt.

Az idén megint fura kreatív feladat volt: Rákóczi libertását kellet elkészíteni. Az meg mi a bánat? – gondoltuk előszörre. Otthon is hallottam a szüleim morgását, hogy ki találta ki ezt, de végül nagyon klassz érmék készültek. Biztos ezek is ki lesznek állítva. Lassan már múzeum lesz a suliból. Ha kell, én szívesen szedem a belépőt, majd felvetem az ötletet Gyula bácsinak.

Mire hazaértünk az egész család teljesen kipurcant. Úgy döntöttünk, hogy a nap további részét lazulással töltjük.

  1. szeptember 29. vasárnap

Végre a héten egy nap, amikor nem kell suliba menni, bár ilyen Mustolós-féle bulikat többször is el tudnék viselni.  Ma csak rápihenek a következő hétre, mert akkor is biztosan lesz valami program. Nálunk a Gyakorlóban soha nincs eseménytelen hét…

Roszik Melinda szakvezető tanító

 

 

A program az EFOP-1.3.5-16-2016-00709 azonosítószámú, „A Gál Ferenc Főiskola közösségépítő tevékenysége Mezőtúron és környékén” című projekt keretében került megrendezésre.

A rendezvényt támogatta: Szirony Méhészet, Bóbita Alapítvány, Bíró Gyula, Gál Ferenc Főiskola – Szeged

GALÉRIA