Ma Emma névnapja van, holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 19.

A A A

Színes plakátról kígyó nézett és hirdette, hogy hüllőkiállítás lesz a Gyakorlóban. Nagy izgalommal készültünk a keddi napra, amikor a mi osztályunk is eljutott a hőn áhított kisállat és ásvány bemutatóra a Gál Ferenc Főiskola Hallgatói Centrumába.

A terembe lépve rögtön a megvilágított terráriumokhoz rohantunk, ahol nyugalomban pihentek a ritkán látott állatok. Amikor már mindenki körbejárta az érdekes vitrineket, akkor kezdődött egy rövid előadás a kiállított élőlényekről, valamint hazánk hegységalkotó kőzeteiről.

Láthattunk bütykös csótányt, madárpókot, sisakos kaméleont, szakállas agámát, patkánysiklót valamint rabló teknőst. Megtudtuk, hogy ezeknek az állatoknak az otthoni tartása nagy felelősséget igényel. Különleges táplálékuk és meleg igényük miatt nehezebb gondoskodni róluk.

Az érdekes teremtmények gazdája elmesélte, hogy a királypiton és az erdei óriáskígyó veszélyes, a tarantula csípése pedig lázzal és hányással jár.

A tanterembe visszatérve még sokáig beszélgettünk a látottakról. Sokan rajzot is készítettek a kedvenceikről és lakóhelyükről. Könyvekben kerestünk róluk leírást. Este sok kisiskolás és óvodás a szüleivel együtt még egyszer felkereste a kiállítást és vásárt.

Köszönjük a főiskola vezetésének, hogy helyet biztosítottak a hüllők és ásványok bemutatásához, reméljük, máskor is ellátogatnak hozzánk.

Aszódi Kristóf és Laurinyecz Levente 3. osztályos tanulók