Ma Ákos, Bátor névnapja van, holnap Elemér napja lesz.

Mai dátum: 2024 február 27.

A A A

Ragyogó napsütésben készülődtünk e jeles napra. Hogy sikeres legyen a programunk, a szervezésen túl tanulóink és szüleik aktivitására is szükség volt, melyet ezúton is köszönünk. Tanulóink örömmel hozták be kedvenceiket megmutatni társaiknak: cicát, kutyust, teknőst, csincsillát, óriás csigát…

A nyolcadik osztályos tanulók bevezető gondolatai után, melyben Assisi Szent Ferencről, az állatok és a természet pártfogójáról szóló történetet, legendát tették élmény közelivé, a Kaláka együttes „Nálatok laknak-e állatok?” c. zeneszámának aláfestésével kezdetét vette a jó hangulatú délutánunk.

Intézményünk, mint ÖKOISKOLA és ÖRÖKÖS ZÖLD ÓVODA fontosnak tarja a gyermekek környezeti nevelését, az ember és állat kapcsolatának elmélyítését. A felelős állattartás szabályait társaiktól, valamint a „Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület” képviselőitől is hallhatták, akiknek munkáját gyűjtéssel és örökbefogadási lehetőség meghirdetésével segítjük. Az elhozott, gazdira váró kutyusokkal szeretettel foglalkoztak a gyerekek. Képeken is megtekinthettek olyan kutyusokat, akik szerető gazdijukra várnak.  Az önzetlen és önkéntes segítőkészséget gyakorolhatják azáltal is, hogy az egyesület számára adományt gyűjtünk, mely átadása egy későbbi időpontban lesz.

Az eseménydús délutánon nemcsak az kedvencek fáradtak el, hanem a gazdik is a sok érdeklődő kérdésre adott választól.

Litauszkiné Erki Katalin vezető tanár, mkv.

GALÉRIA