Ma Ákos, Bátor névnapja van, holnap Elemér napja lesz.

Mai dátum: 2024 február 27.

A A A

"A természetben nyitott szemmel és füllel, a szépségre fogékony szívvel járj!

Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg csütörtök délután a "Szelfizz, fotózkodj a kedvenc fáddal!" című kiállítást a gyakorlóiskola igazgató helyettese. Az ÖKO iskola pedagógusai fontosnak tartják a természet szeretetére, megismerésére és védelmére való nevelést. Ennek egyik formája volt a fotópályázat.

A "Madarak és fák napja" alkalmából meghirdetett felhívásra az egyházmegye iskoláiból több mint 60 pályamunka érkezett. A képek kiállítására az intézmény udvarán került sor.

A kiállítást az első osztályosok színvonalas előadása nyitotta meg, melyben a szereplők kihangsúlyozták, hogy az erdő fáinak védelemre van szükségük.
A beérkezett fotókat három tagú amatőr fotósokból álló zsűri értékelte, rangsorolta két kategóriában. A zsűri elnöke ismertette a nagyszámú jelenlévővel az értékelés szempontjait, majd felolvasta a díjazottak nevét. Nagyon színvonalas fotókat küldtek be a pályázók, a zsűrinek nehéz volt a választás. Az alsó tagozatosok között 1-3. helyezésben, a felsősök között első helyezésben részesültek a legkiválóbb alkotások. Mindkét kategóriában 4-4 különdíjat kaptak a tanulók.
A pályázat díjazását támogatta a Szarvasi Város és Környezetvédő Egyesület, melynek képviseletében intézményünk két nyugalmazott dolgozója adta át az értékes jutalmakat. A köszöntőben elhangzott, hogy az Egyesület minden olyan kezdeményezést szívesen vesz a szárnyai alá, mely a felnövekvő nemzedék környezetvédelmi nevelését szolgálja.

A különdíjakat az egyik óvodásunk édesapja ajánlotta fel, adta át, aki a zsűrinek is tagja volt.
A közönség a neki tetsző képekre leadhatta a szavazatát, az összesítés után a "közönség díjas" képet is bemutatták, alkotója nagy örömmel vette át a jutalmát.

A díjak átadása után iskolások, pedagógusok, vendégek és szülők kötetlen beszélgetés közepette tekintették meg ismét a kiállított fotókat. A jelenlévők megállapították, hogy ismét egy jól sikerült rendezvényt mondhat magáénak a Gyakorlóintézmény. Várják a következő pályázati lehetőséget az amatőr fotósok.
A Gyakorlóintézmény köszönetét fejezi ki támogatóinak az értékes díjakért, a pályázóknak pedig a sok csodás alkotásért!

Grunerné Harmati Mária mkv., szervező pedagógus

GALÉRIA