Ma Emma névnapja van, holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 19.

A A A

2017. március 30-án délután a szarvasi Gyakorlóintézmény apraja-nagyja kivette részét a tavaszi nagytakarításból. A Gyakorló, mint Zöld Óvoda és ÖKOISKOLA címeket nyert intézmény minden év tavaszán iskolaszépítő napot hirdet a gyermekek, szülők és nevelők részvételével a környezettudatosság és a környezeti nevelés jegyében.

A szorgoskodás első mozzanataként minden osztály a saját tantermét tette rendbe és takarította ki, majd pedig az iskola, illetve az óvoda udvarán folytatódott a hasznos környezetalakító munka. A kinti játékok és ülőhelyek megtisztítása, lombsöprűzés, sziklakert rendezés, ásás, fűmag vetés, sepregetés és még sokféle kültéri munka találta meg a saját kis felelősét. A gyermekek mellett az iskola dolgozói és a szülők idén is bekapcsolódtak a tavaszi munkálkodásba. Az eseményhez immár 3. éve a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája által meghirdetett Tesz- Vesz Tavasz program 11 főiskolás résztvevője is csatlakozott a Lelkes Klub szervezésében.

Ezen a napsütéses délutánon a Gál Ferenc Főiskola szarvasi intézményeiből minden generáció hozzájárulhatott egy kicsit az iskola/óvoda és környezetének rendbe tételéhez.

Jancsó Brigitta

GALÉRIA