Ma Emma névnapja van, holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

Mai dátum: 2024 április 19.

A A A

Hagyományainkhoz híven, az idei évben is havonta ismétlődő óvodai játszóházi találkozókat rendezünk az Intézményünk iránt érdeklődő szülőknek és leendő óvodáskorú gyermekeiknek.

Ezen alkalmakkor mindig más – más témaköré csoportosítottuk az együtt töltött időt.

Az „Együtt lenni jó" indító programunkon a most csoportunkba járó gyerekek közül azokkal, akiknek a testvérei óvodánkba készülnek – együtt vártuk az apróságokat, ezzel is megkönnyítve az első találkozást, ismerkedést.

"Színes világ" játszókuckónkon lehetőségük volt a kicsiknek különböző óvodai játékok kipróbálásán kívül a rajzlapokon szívószál segítségével színes festékcseppeket fújni és ezáltal elkészíteni az első óvodai alkotásukat.

Decemberben közösen vártuk a Mikulást, ezen a délutánon bábelőadással örvendeztettük meg a gyerekeket.

"Izgő – mozgó" januári játszókuckónkon a sporté, mozgásé volt a főszerep, ahol nagy örömmel vették birtokba a picik is és szüleik is a különböző mozgásfejlesztő eszközöket.

Ezen a napon lehetőség volt színes tornaszereken átbújni, mászni, ugrálni, miközben kipróbálhatták ügyességüket, önfeledten mozoghattak, tornázhattak kicsik és nagyok egyaránt.

Játszóházunk programjait a helyi média is nyomon követi.

Fontosnak tartjuk továbbra is a játszóházi találkozásokat, ahol a gyerekek az együtt töltött idő alatt, a közös tevékenykedtetés során közelebbről is megismerhetnek bennünket, pedagógusokat, intézményi környezetünket. miközben leendő óvodai csoporttársaikkal is találkozhatnak.

A szülők egyúttal betekintést nyerhetnek pedagógiai munkánk egy-egy szeletébe, gyermekneveléssel kapcsolatos felfogásunkba.
Azért is hasznos, és jó, hogy több alkalommal találkozunk az érdeklődő szülőkkel, és gyermekeikkel, mert így többször, több oldalunkról is megismerhetnek, segítve ezzel az óvodaválasztási döntésüket.
A sorozatos találkozások megkönnyítik majd a befogadás idejét is, hiszen szeptemberben már ismerősként érkeznek a Gyakorlóba, óvodai csoportjainkba.

Szeretettel várunk továbbra is minden érdeklődőt a következő játszóházi programjainkra.

Február 15.-én, szerdán délután sokat fogunk énekelni, mondókázni "Zene – bona" játszóházunkon.

A tavaszt, a jó időt pedig szombat délelőttönként – március 18.-án, és április 9.-én – várjuk közösen a Gyakorlóóvoda udvarán, kipróbálva az új mászókákat, csúszdát.

Fabóné Nagy Andrea szakvezető óvodapedagógus