Ma Natália névnapja van, holnap Judit napja lesz.

Mai dátum: 2023 december 9.

A A A

-a GFF Gyakorló Általános Iskolájának nyári tábora a Dunakanyarban-

Nehezen jött az álom 2016. július 3-a estéjén 77 gyakorlós kisdiák és 7 tanító néni szemére. Izgatottan várták a másnap reggelt, amikor tanítóikkal öt napos táborba indultak a festői szépségű Börzsöny hegység patakokkal körülölelt turistaházába, Törökmezőre. A táborhely számos szórakozási lehetőséget biztosított a gyerekek számára. Hatalmas játszótér, focipálya, röplabdapálya csalogatta Őket a közös játékra, a szomszédságban lévő állatsimogató kapuja egész nap nyitva állt előttük.

A programok előzetesen ismertek voltak számukra, mégis boldog várakozással tekintettek minden egyes nap elé.
Hétfőn nem megszokott környezetben, a budapesti Tarzan Parkban 13 játékszigeten a legmodernebb és legjobb fejlesztő hatással bíró szabadtéri mozgáseszközök tették lehetővé, hogy különleges játékélményekkel gazdagodjanak.
A kedd délelőtt csapatépítő sportjátékokkal telt, a délutáni szikrázó napsütésben pedig a veresegyházi strandon úszással, fürdőzéssel, vizes játékokkal ütötték el az időt.

A szerdai napot Visegrádon töltötték, ahol bejárták a Fellegvárat, a Királyi Palotát, majd a nap zárásaként hajóra szálltak és a Dunáról tekinthették meg a Dunakanyar történelmi és természeti csodáit.
Csütörtökön a Veresegyházi Medveotthonba, Közép-Európa egyetlen Medveotthonába látogattak, közvetlen közelről szemlélték a macik életét, a szerencsésebbeknek pedig izgalmakat nyújtott a farkasok látványetetése.
A pénteki nap kettős érzelmekkel indult. Szomorúsággal, mert elhagytuk a szívüknek oly kedves és számos élményt nyújtó tábort, boldogsággal, mert már 230 kilométer távolságból érezték az édes otthon illatát. Hazafelé Esztergom felé vettük az irányt, ahol a várban egy drámapedagógiai foglalkozás keretén belül a gyerekek megismerkedhettek a középkori vár lakóival, magukra ölthették a híres lovagok és udvarhölgyek ruháit és részesei lehettek egy egyedülálló középkori forgatagnak.
Visszanézve a táborban készített fotókat, a boldog, mosolygós arcocskák bizonyítékai annak, hogy Gyakorlósnak Törökmezőn is jó lenni!

Koppányiné Langó Zsuzsanna tábor vezető