Ma Mónika névnapja van, holnap Györgyi napja lesz.

Mai dátum: 2024 május 4.

A A A

-játszóházi vidám zsivaj a Gyakorlóban-

Történetünk egy szokványos januári napon játszódik. Igen, ez a nap azok közül való, amelyeken még nyoma sem volt a télnek, csak a naptár emlékeztetett arra, hogy benne járunk derékig. Plakátok hirdetik mindenütt, hogy Bogyó és Babóca hóembert épít. És láss csodát, délután hópelyhek szállingóznak, a hangulat fantasztikus. A Gyakorlóovi játszóházába hívogatnak kicsiket és piciket, akik óvodába készülődnek a következő ősszel. Érkeznek is sorban a gyermekek szüleikkel, hamar birtokba veszik a teret, megannyi játék vándorol kézből kézbe. Vidám zsivaj hirdeti, remekül érzik magukat az apróságok.

Hat óvó néni gondoskodik arról, hogy Bogyó és Babóca tényleg megépítse a hóembert, a bábjátékot imádják a gyerekek. A végén varázslat történik, két hóember elevenedik meg, mókáznak, verselnek, a felnőttek arcára is mosolyt csalnak. Később asztalhoz telepszünk, hamarosan lisztgyurma hóemberek sorakoznak, amerre a szem ellát. A terem másik sarkában bábokat készítünk, melyet magukkal vihetnek a gyerekek, emlékezve kis barátaik kalandjára.

A játszóház remek alkalom arra, hogy kicsit jobban megismerkedjünk, a szülők választ kaphatnak kérdéseikre, s közben megörökítik csemetéjük egy-egy kedves pillanatát. Lehet csemegézni is, a dajka nénik szorgalmasan tálalják a téli finomságokat. Az idő elröppen, Bogyó és Babóca búcsúzik, a gyerekeket öltöztetik a szülők. Nem akarok még hazamenni, hallatszik innen is, onnan is… Ne sírj kis barátom, hiszen február 18-án megint ilyen jól mulatunk, majd meglátod. Ugye Te is kíváncsi vagy rá, hogy mi történik Bogyóval és Babócával a farsangon? Szeretettel várunk, játsszunk együtt februárban is!

Podani Mihályné
szakvezető óvodapedagógus