GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Gyakorlósnak Törökmezőn is jó lenni!

-a GFF Gyakorló Általános Iskolájának nyári tábora a Dunakanyarban-

Nehezen jött az álom 2016. július 3-a estéjén 77 gyakorlós kisdiák és 7 tanító néni szemére. Izgatottan várták a másnap reggelt, amikor tanítóikkal öt napos táborba indultak a festői szépségű Börzsöny hegység patakokkal körülölelt turistaházába, Törökmezőre. A táborhely számos szórakozási lehetőséget biztosított a gyerekek számára. Hatalmas játszótér, focipálya, röplabdapálya csalogatta Őket a közös játékra, a szomszédságban lévő állatsimogató kapuja egész nap nyitva állt előttük.

A programok előzetesen ismertek voltak számukra, mégis boldog várakozással tekintettek minden egyes nap elé. Hétfőn nem megszokott környezetben, a budapesti Tarzan Parkban 13 játékszigeten a legmodernebb és legjobb fejlesztő hatással bíró szabadtéri mozgáseszközök tették lehetővé, hogy különleges játékélményekkel gazdagodjanak. A kedd délelőtt csapatépítő sportjátékokkal telt, a délutáni szikrázó napsütésben pedig a veresegyházi strandon úszással, fürdőzéssel, vizes játékokkal ütötték el az időt.

A szerdai napot Visegrádon töltötték, ahol bejárták a Fellegvárat, a Királyi Palotát, majd a nap zárásaként hajóra szálltak és a Dunáról tekinthették meg a Dunakanyar történelmi és természeti csodáit. Csütörtökön a Veresegyházi Medveotthonba, Közép-Európa egyetlen Medveotthonába látogattak, közvetlen közelről szemlélték a macik életét, a szerencsésebbeknek pedig izgalmakat nyújtott a farkasok látványetetése. A pénteki nap kettős érzelmekkel indult. Szomorúsággal, mert elhagytuk a szívüknek oly kedves és számos élményt nyújtó tábort, boldogsággal, mert már 230 kilométer távolságból érezték az édes otthon illatát. Hazafelé Esztergom felé vettük az irányt, ahol a várban egy drámapedagógiai foglalkozás keretén belül a gyerekek megismerkedhettek a középkori vár lakóival, magukra ölthették a híres lovagok és udvarhölgyek ruháit és részesei lehettek egy egyedülálló középkori forgatagnak. Visszanézve a táborban készített fotókat, a boldog, mosolygós arcocskák bizonyítékai annak, hogy Gyakorlósnak Törökmezőn is jó lenni!

Koppányiné Langó Zsuzsanna tábor vezető

2016-07-17

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011