GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

GO GREEN FOR A DAY - AVAGY SZENT PATRIK NAP A GYAKORLÓBAN

2016. március 17-én hagyományteremtő rendezvény/projekt nap volt a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskolában, mely nap remek lehetőséget adott egy kis vidámságra és új ismeretek szerzésére.

Szent Patrik, Írország híres püspöke, a "smaragd sziget" egyik legjelentősebb történelmi személyisége, 461. március 17-én hunyt el. Ez a nap Írországban nemzeti ünnep, de világszerte emberek milliói ünneplik.

Magyarországon is egyre több helyen emlékeznek meg e neves napról, sokan zöldbe öltöznek tisztelegve az ír nemzetnek, az ír hagyományoknak, a manóknak, a tündéreknek, a szivárvány végén elásott kincses ládának, a négylevelű lóherének - igen, mindennek, mi Írországhoz köthető...

A Diákönkormányzat tagjai az iskolában már napok óta lelkesen készülődtek; a bejáratnál zöld- fehér-narancssárga léggömbök jelezték, hogy ez a nap ismét különleges lesz. Reggel ír manók köszöntötték az iskolába érkezőket, szerencsét hozó ír áldást osztottak és mindenkinek szerencsés napot kívántak.

A nap a zöld szín jegyében telt: kicsik és nagyok egyaránt zöld ruhát és minél több zöld kiegészítőt ölthettek magukra, versenyre kelhettek több kategóriában is különféle saját készítésű zöld süteménnyel, készíthettek zöld karkötőt és kulcstartót, délután pedig az udvaron játszhattak természetesen zöld ügyességi játékokat.

Vidám hangulatban telt a nap, a Gyakorlóban ismét nagyon jó volt gyereknek lenni.

Tolnai Tímea angol szakos tanár

2016-03-22

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011