GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Búcsúztak a Gyakorló óvodásai…

2020.május 29-én, egy boldog, ugyanakkor kissé szomorkás reggelre ébredtünk.
Ezen a napon volt a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda óvodásainak búcsúzó napja, amelyet rendhagyó módon, szülők és vendégek nélkül tartottunk. Ennek ellenére az óvodások és az óvónénik is örültek, hogy legalább együtt, az óvoda falain belül ünnepelhetünk. Ezen az alkalmon elbúcsúztak az óvodától, a játékoktól, az őket évek óta nevelgető felnőttektől.
Idén három óvodai csoportból ballagtak a gyerekek: a Cseresznye csoportból huszonhárom, a Búzavirág csoportból hét, és a Tulipán csoportból kettő gyermek fogja szeptember 1-én megkezdeni diákéveit az első osztályban.

Milyen jó is volt újra együtt lenni! Már az „Digi-Ovi” során tervezgettük, hogy majd „legalább” dalokkal, versekkel, videochat-en köszönünk el egymástól, ha már nem is találkozhatunk… Kicsi és nagy válogatta, tanulgatta a költők szavait. Mindenki azt, amelyet szépnek, igaznak talált, amelyik legjobban tetszett. Titokban persze a gyerekek azt remélték, hátha mégis az oviban, mondhatják el a barátaiknak, csoporttársaiknak, óvó néniknek…
Meghallgatást nyert. Így lett!
Mi felnőttek már épp azt tervezgettük, hogy minden gyermekünket felkeressük, s az otthonuk előtt adjuk át nekik személyesen az óvodai ballagó tarisznyát, -  mikor kaptuk a hírt, hogy mehetünk az óvodába!
Egy szép hetet tölthettünk el együtt csupa játékkal, mesével, és VÉGRE! Újra egymással! Volt időnk beszélgetni, élményeket felidézni, visszanézni az elmúlt évekre. Felkészülni lélekben is egy kis bensőséges ünnepségre, melyet most minden csoport a saját csoportszobájában rendezett meg versekkel, körjátékokkal, és természetesen - a ballagó tarisznyák átadásával.
Persze ez most kicsit más volt, mint máskor – mi felnőttek tudjuk ezt! Óvatosabb, de annál meghittebb! Zene, képek a múltból, énekek, rózsaszirmok, ajándékok, meglepetések, virágok, mosolyok, ölelések, és könnyek…
S ami a legfontosabb: minden gyermeknek emlékezetes, fontos mérföldkő, lépcsőfok: ÓVODÁSBÓL ISKOLÁS LESZ! Milyen jó, hogy átélhették, megélhették, megérezhették! Segítheti mindez őket abban, hogy örömmel várják az iskolát, értékemelkedésnek vegyék annak kihívásait.
Minden iskolába készülő gyermekünknek és családjuknak jó egészséget, szép nyarat, és boldog iskolai éveket kívánunk!

Gyekiczki Istvánné Piroska és Hárskuti Evelin óvodapedagógusok

GALÉRIA

2020-06-01

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011