GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Küldetés a pénz világában – avagy PÉNZ7 a Gyakorlóban…

Kiemelkedő iskolai érdeklődésre tekintettel hatodik éve kerül megrendezésre a pénzügyi és vállalkozói témahét, röviden PÉNZ7.  A GFF Gyakorló Általános Iskola diákjai az elmúlt héten tanórákon és szabadidős tevékenység keretében is foglalkoztak a „pénzzel”.  

Iskolánk 2019. decemberében csatlakozott a Pénziránytű- Bankvelem Iskolahálózathoz. A Pénziránytű szervezői nagyon sok ötlettel szolgáltak számunkra, de mi is próbáltunk saját gondolatainkkal kapcsolódni a programhoz.

A digitális biztonság volt az egyik irány, melyhez tanulóink bankkártyát terveztek maguknak. Nagy élvezettel láttak neki a feladatnak, és igazán kreatív munkák születtek, melyeket kiállítottunk az iskola folyosóján.

A takarékosság szimbóluma a malacpersely, az alsó tagozatos gyerekek bemutatták perselyeiket. Természetesen nemcsak malacpersely került a kiállításra, hanem különböző formájúak is.

A pénz mellett a víztakarékossággal is foglalkoztunk és feladatlapokat, matematika feladványokat oldottunk a pénzügyi világ témájában.

Magyarórán leírták véleményüket arról, hogy igaz az ötösért sokat kell dolgozni, de jár-e érte ellenszolgáltatás, például minden ötösért egy bizonyos összeg. Megállapíthattuk, hogy elég különbözően gondolkodik erről a témáról a 10-12 éves korosztály.

A természetismereti órákon az országok pénznemei és devizakódjai után kutathattak, de terveztek külföldi nyaralást, ahol mindenre kellett gondolniuk a biztosítástól a belépőjegyekig és természetesen az interneten aktuális árfolyamok után is kellett nézniük.

Három csapattal neveztünk a BankVelem PénzOkos Kupára, ahol három online fordulón keresztül oldottak a gyerekek pénzzel, biztosítással, takarékoskodással kapcsolatos feladatokat. A hetedikes csapatunk ezen a fordulón 7. helyet érte el, így lehetőségük volt a megyei szintén online fordulón is részt venni, melyet március 6-án 12 órától 13 óráig írták. Kíváncsian várjuk az eredményt, hátha sikerül bejutnunk a regionális versenyre.

A verseny felkészüléséhez különböző témájú kvízekkel segítik a gyerekeket. Az alsóbb évfolyamosok az okosan vásárolok, tudatosan élek és ügyesen gazdálkodok témákból válogathattak. A felsősök komolyabb témákat kaptak: családi költségvetés, hitelfelvétel, piacgazdaságban élünk.

A verseny egyik legnépszerűbb felkészülési lehetősége a Pénzügyi Hősképző applikáció, melyet telefonra, tabletre letöltve egy pénzügyi oktatójátékon keresztül teljesíthető 10 kihívás.

Tanulóink közül nagyon sokan „játszanak” ezzel a játékkal, de igazából a pénzügyi világban teljesítenek küldetéseket, melyekért KüldetésPontokat kapnak, amit OkosPontra válthatnak és az PontSzámlájukon vezethetnek majd elkölthetik a PontBoltban.

Teljesítsünk együtt minél több küldetést a pénz világában! – szólt a felhívás.

Úgy gondolom a Gyakorlós gyerekeknek ez sikerült az elmúlt héten!

 

Révész Éva tanár, programfelelős

GALÉRIA

2020-03-08

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011