GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Bíró Gyula oktatónk előadása a Vésztői Református Egyház meghívására...

A Vésztői Református Egyház és a vésztői Kis Bálint Általános Iskola meghívására tartott előadást Bíró Gyula igazgató, a Társadalompedagógiai Tanszék oktatója "Az internetgeneráció pedagógiai kihívásai..." címmel, az V. Stylus Kárpát-medencei Szépírási Verseny rendezvényén, 2020. február 21-én.

Hatvan perces előadásában azokról az új típusú kihívásokról szólt, amelyet azok a generációs kihívások jelentenek, amellyel a pedagógia a jelen korunkban szembe találja magát a mindennapok gyakorlatában. Előadásában érzékeltette és bemutatta azokat a problématerületeket és megoldási lehetőségeket, amelyek az értékalapú, modern módszertani kultúrával rendelkező iskola világának lehetséges válaszai. Előadásában felhívta a figyelmet, hogy az internet és a médiahasználat a fejlődés része, az internetgeneráció tagjai érzelmileg és értelmileg nyitottak, függetlenek, gyors és kutató elmék. Hangsúlyozta, hogy az internetgeneráció másfajta tudást hordoz és másfajta tanítást igényel. Előadásában szólt arról is, hogy az internetgeneráció jobban ki van téve a függőség kockázatának, a virtuális tér befolyásának, az új típusú szociális élettér sajátosságainak, és arra, hogy az internetgeneráció magányos. Előadásában azokat a szakadékokat mutatta be, amelyek az internetgeneráció által születtek, és természetesen a megoldáshoz vezető utat is vázolta előadásában.

 

Bíró Gyula a zsűri elnökeként a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gál Ferenc Főiskolája nevében elismeréssel szólt a  hazai és külhoni iskolák tanulói és nevelői felé a templomi záróalkalmon, kiemelve azt a szolgálatot, amit a tanítók és tanárok végeznek nap mint nap az olyan kiváló tehetségek gondozásával, akik a nemzetközi versenyen részt vettek.

Kellenek olyan "motorok", mint a Kis Bálint Általános Iskola nevelői közössége, és Szabó Istvánné Magdika, a GFF óraadó oktaója, középiskolai tanár, akik önzetlenül és szívből teszik a dolgukat az értékelvű nevelés ügyének szolgálatában.

2020-03-04

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011