GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

„Mondd, szereted az állatokat?...”

Okt. 4. az ÁLLATOK VILÁGNAPJA. Ezt a napot a természetszeretetéről ismert Assissi Szent Ferenchez kötjük, aki a 13. században élt. Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük.

Ez a nap tisztelgés a Szent előtt, aki már 700 éve azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Ezért intézményünk - ami örökös Zöld Óvoda és Ökoiskola - fontosnak tartja, hogy ezen a napon közelebb hozzuk az állatokat, hangsúlyozzuk a szerepüket a mi életünkben is. Minden évben iskolánk udvara megtelik állatokkal, hisz e nap délutánján a Gyakorlós gyerekek elhozhatják kis kedvenceiket megmutatni társaiknak. Ezt a napot megelőzően a 7.osztály, a 6. és 4 osztályok segítségével a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Egyesület számára gyűjtöttek lelkesen. Ebben az évben is nagy mennyiségű adomány gyűlt össze, amit a délután folyamán adtak át számukra.

A gyerekek azonban nemcsak a délutánra készültek, erre a napra nagyon sok kisdiák vett fel állatos pólót, ruhát, kiegészítőt, amit a 7. osztály felhívására tettek, keresve Intézményünkben a „Legállatosabb osztály”-t. Ez a címet a 2. a nyerte el 100%-os beöltözési aránnyal; de az összes osztály dicséretet érdemel, olyan színesek és különlegesek voltak öltözékeik, hogy bármelyik megérdemelte volna az első helyet. Minden osztályt egy kis ajándékcsomaggal jutalmaztak a „Szervezők”.

Délután dalokkal és verssel köszöntöttük a megjelent állatbarátokat (és az állatokat) a Szív Hangjai kórus és Balláné Tóth Krisztina tanárnő; illetve a 2. a osztályból Áchim Tamara, Stafira Liza, a 6. osztályból Brusznyicki Adél, Szécsi Emma és Szécsi Panna jóvoltából.

Hunya Karina (6.o.) pedig felhívta a figyelmet köszöntőjében arra, hogy a vers mondanivalóját kövessük szívünkben, tetteinkben is. Érdemes megfogadnunk a lenti sorokat mindnyájunknak. Mert mi is nagyon szeretjük az állatokat …ugye?!

 

„Tégy próbát, hisz ember vagy: értsd meg 
a bennük szorongó miértet; 
segíts nekik, mondd ki helyettük 
azt, ami ott ködlik a testük 
vaksi lelkében – vidd közelebb 
az állatokhoz az embereket, 
hogy megértsenek végre minket. 
S mi is őket…”(Rónay György)

 

Stafira-Lovas Ilona vezetőtanár

GALÉRIA

2019-10-13

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011