GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

„Másképpenmás” — azaz légy kreatív!

 A Gyakorlóintézmény szakvezető óvodapedagógusa Fabóné Nagy Andrea kapott felkérést a hajdúszoboszlói Liget óvoda óvónőitől szakmai napjuk szakvezetésére

A nap témáját a „Másképpmás” azaz a szokványostól eltérő látásmód, a kreatív gondolkodás adta.

A délelőtt folyamán számtalan olyan játékos feladatokban, szituációkban volt részük az óvónőknek, amelyek a már beidegződött, rutinos, és sablonos gondolkodástól eltérő, kreatívabb megoldást kívánták.

Miközben kreatívkodtak, másképp gondolkodtak az óvónők, mindeközben megismerhették a kreativitás fogalmát, fontosságát, működését a kreatíviparban dolgozó, kommunikációs szakember, Fabó Gergő színes előadásából, aki egyben újszerű látásmóddal, hasznos tanácsokkal, megoldási javaslatokkal látta el az óvodapedagógusokat.

A nap végére mindenkinek sikerült a megszokott komfortzónából kilépni, másképp látni, másképp gondolkozni. A kreatív látásmód a gyermekek világában is nagyon fontos, hiszen, ha hagyjuk szárnyalni a fantáziájukat, csodás dolgokra képesek. Már kisgyerekkorban fejlesztenünk kell a képzelőerőt és a kreativitást. A szakmai nap célja ezen szemléletmód átadása volt, és a résztvevő óvónők boldogan, jó kedvvel vettek részt a játékokban és vitték magukkal a tapasztalataikat, az elhangzottakat.

 

2019-06-10

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011