GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

1. Hírvivők Konferencia Szegeden…

„Közösség nélkül?” – a segítés műhelyei és intézményei címmel rendezte meg hagyományos konferenciáját, immár hatodik alkalommal a Gál Ferenc Főiskola, 2019. május 10-én, Szegeden. A konferencia szakmai előadásai az oktatási intézmények, a gyermekvédelem, a gyermekjóléti szolgálat, büntetés-végrehajtás, és rendőrség szakmai-tudományos megközelítésével járták körbe a témát.

A konferencián előadást tartott Bíró Gyula rektori főtanácsadó, a GFF Szarvasi  Gyakorlóintézményének igazgatója, a Társadalompedagógiai Tanszék főiskolai mestertanára, „Az internet generáció felemelkedése, és…” címmel.

Előadásában áttekintette azokat a generációs feszültség forrásokat, ütközési pontokat, amelyek a társadalom és a tőle el nem választható pedagógia világában, praxisában jelenségekként beazonosíthatóak, hatékony módszertani megújulással, nevelésfilozófiai megközelítéssel, új aspektusba helyezhetőek. Előadásában bemutatta azokat a kihívásokat, és megoldási alternatívákat, amelyek a megújuló pedagógusképzés előtt állnak. A pedagógiai, pszichológiai és társadalomismereti tematikájú előadásban a net-etikai megközelítés is fókuszba került.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Gál Ferenc Főiskola kiemelten foglalkozik a digitális tudástér kialakításával, annak pedagógiai, módszertani vonatkozásaival. A Társadalompedagógiai Tanszék oktatói csoportja több vetületben vizsgálja és kutatja az internet generáció iskolai jelenségvilágát, és az ahhoz kapcsolódó feladatokat.

2019-05-23

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011