GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Workshop alkalom a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájában…

3. osztály – Digitális bemutató óra

A 3. osztályban környezetismeret órát láthattak az érdeklődő pedagógusok, ahol az ismeretszerzést digitális eszközök támogatták, színesítették. A tantárgy tanításában kiválóan alkalmazhatók ezek az eszközök az önálló ismeretszerzésben, szemléltetésben, a gyerekek ismereteinek, tudásszintjének ellenőrzésére és nem utolsó sorban rendkívül motiválóak is, a pedagógusnak pedig azonnali visszacsatolást adnak. Első osztálytól lépésről lépésre kezdtük bevezetni tanulóinkat a számítógép, tablet, internet használatába, mostanra pedig szerves részét képezi a tanítási tanulási folyamatnak ezek alkalmazása.

Ezen az órán a vízimadarakkal ismerkedhettek változatos formában a gyerekek, nagy hangsúlyt fektetve a digitális kompetenciák fejlesztésére, amellyel napjaink és a jövő kihívásaira is igyekszünk felkészíteni tanulóinkat. Az órán a gyerekek bebizonyították, hogy már ebben az életkorban is lehet otthonosan mozogni a digitális információk világában, lehet élvezetesen, változatosan tanulni a korszerű infokommunikációs eszközök használatával.

 

Digitális földrajz óra – 8. évfolyam – Nemzeti Értékeink, a Hungarikumok

A bemutató órán, melynek témája Magyarország nemzeti értékeinek megismertetése volt, a résztvevők bepillantást nyerhettek abba, hogyan használhatók az IKT eszközök által nyújtott lehetőségek a földrajzoktatás színesítésére.

A diákok, akik mindennapi tevékenységeikben gyakran használják ezeket az eszközöket, ez alkalommal a tanulási folyamatban is hasznos applikációk, weboldalak segítségével dolgozták fel a tananyagot.

Az órán az elvégzendő feladatokat QR kódok leolvasásával ismerhették meg, információkat tabletek használatával gyűjtöttek, majd az interaktív táblán játékos feladatok segítségével rögzítették, ismételték át az új ismereteket.

Roszik Melinda szakvezető tanító – Tolnai Tímea vezető tanár

2019-04-11

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011