GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Betlehem melege, az együttlét öröme!

Pillanatképek az adventi gyertyagyújtásról

 

Készülődés: Épül az udvari kis Betlehem! A Gyakorló múzeum felőli bejáratánál, a mézeskalács füzér alatt az immár hagyományos élőkép ma már nem csak egy-két szereplőt, hanem az egész betlehemi történetet mutatja majd!
Szinte varázsütésre, néhány perc alatt megtelik az udvar. A kicsiket alig lehet elcipelni a báránykák karámjától. A tanító néni még megengedi az elsősöknek: - Kukkantsátok meg őket, de utána gyertek a helyetekre!
Felcseng egy gyermekhang. A kórus még csak halkan szól, majd egyre többen énekelnek. Intézményünk pedagógusai is, a gyerekek mögött.
Hodálik Pál Szarvas Város Alpolgármestere az adventi koszorú gyertyáiról mond egy szép mesét. Meggyullad a harmadik gyertya.

Újra szól a „Szív hangjai” kórusunk éneke, de a dal végére csatlakoznak hozzá a gyerekek, felnőttek: ovisok, iskolások, óvónők, tanítók, tanárok, és bizony: a szülők is! Együtt zeng a dal immár hangosan, bátran, szívet melengetően. Beleborzongok. Véget ér a dal, s mi csak állunk… „Még!” mondanám, mint a kicsi gyermek, aki újra és újra át akarja élni a játék örömét anyja ölében.

Emeljük fel hát újra szívünket.

Legyünk tanúi Krisztus megváltó szeretetének: jó szóval, jó példával, jó neveléssel, a rászorultak testi-lelki segítésével, a szomorkodók vigasztalásával – vagy akár csak egy szép dallal, amit kicsik, nagyok együtt tudunk énekelni Jézus születését várva, - karácsony küszöbén, - itt az adventben.

Gyekiczki Istvánné

 

2018-12-19

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011