GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Mindentudás Kamasz- Egyeteme: Egészséges táplálkozás, mozgás…

A GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda Mindentudás Kamasz-Egyeteme új ismeretterjesztő blokkal folytatta előadássorozatát a Bóbita Alapítvány nyertes pályázatának támogatásával. A programot megnyitotta Bíró Gyula igazgató, főiskolai mestertanár és Dr. Benczéné Kardos Karola alapítványi elnök.

Egészséges táplálkozás, mozgás, az ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos információk ismertetése előadássorozat vette kezdetét a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolában a Bóbita Alapítvány nyertes EFOP-1.8.5-2017-00026 azonosító számú projektjéhez kapcsolódóan. Az előadás sorozatban minden évfolyamot megszólítva egy hatvan perces előadást hallgathattak meg a tanulók és pedagógusok az egészséges táplálkozásról, az ételek tápanyagtartalmáról. Interaktív előadás formájában Kovács László rekreációszervező és egészségfejlesztő szakember, életmódtanácsadó tartott előadást. Ismertette az egészséges ételtípusokat, mik azok, amik nagyon károsak egészségünkre, mi a tápanyagtartalom, hogyan kell számolni, melyek ebből a szempontból a jó élelmiszerek, és melyek a kevésbé jók. Felhívta a figyelmet a folyadékfogyasztásra és a testmozgás fontosságára.

A program rövidtávú célja, hogy az adott napon érezzék jól magukat a diákok. Legyenek érdeklődők. Új ismeretekre tegyenek szert. Kötetlenül tudjanak szakemberekkel beszélgetni és kérdezni. Kérdéseikre kielégítő és megnyugtató válaszokat kapjanak.

A program középtávú célja, hogy ismerjék meg önmagukat a tanulók, pedagógusok, legyenek tisztában ismereteikkel, képességeikkel.

A program hosszú távú célja, hogy váljék igényükké az egészséges életmód/táplálkozás, a mindennapi testmozgás.

 

A pályázat a „MENŐ MENZÁK AZ ISKOLÁBAN” - EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉST ÉS ÉLETSTÍLUST NÉPSZERŰSÍTŐ PROGRAMOK SZARVASON projekt keretein belül számos program megvalósítását teszi lehetővé. Tréningek, előadássorozatok, rajzverseny, főzőverseny a tanulóknak, szülőknek, a pedagógusoknak és az e felől érdeklődőknek egyaránt.

Kérjük, hogy programjainkat támogatva vegyenek részt aktuális rendezvényeinken, képzéseinken, melyet információs csatornáinkon hirdetünk.

Dr Benczéné Kardos Karola – Bóbita Alapítvány kuratóriumi elnöke

2018-05-01

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011