GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

„Az igazi határokat a beszélt nyelvek határozzák meg.”/Jean-Jacques Annaud/

Vannak olyanok, akiknek a nyelvtanulás többnyire nem jelent mást, mint vért, verejtéket és könnyeket. Mások pedig játszi könnyedséggel sajátítanak el akár több idegen nyelvet is. Míg az előbbieknek egy-egy nyelvóra, szenvedés, addig az utóbbiaknak élvezet. Az idegen nyelvi karácsony és az arra való készülés minden évben olyan élvezetes formája a nyelvtanulásnak, amelyet mindenki egyformán kedvel.

Látszólag csupa vidámság, könnyedség volt az röpke egy óra, amíg az osztályok, szakkörök és tehetségműhelyek tagjai bemutatták tudásukat, de ezt sok munka előzte meg. A színdarabokat meg kellett írni, a díszleteket elkészíteni, a dalok szövegeit lefordítani, megtanulni, a táncok koreográfiáját megálmodni és betanulni. A végeredmény nagyon színesre sikerült, hallhattunk németül verseket, klasszikus dallamokat, angolul színdarabokat, jeleneteket, verseket, komoly ünnepi gondolatokat és karácsonyi slágereket is, sőt egy kis mozzanatban még a spanyol nyelv is felbukkant. Az iskola apraja-nagyja megmutathatta tudását, az idegen nyelvekkel éppen csak ismerkedő legkisebbektől kezdve, egészen a már nyelvvizsga álmokat szövögető legnagyobbakig.

Igen, az idegen nyelv ismerete kitágítja, sőt el is mossa a határokat ember és ember, lélek és lélek között. Egy nyelv birtoklása igazi kincs, hát még több nyelv ismerte mekkora gazdagságot jelent. Reméljük, hogy a nyelvtanulás a hétköznapokban is hasonló élvezetet fog jelenteni diákjainknak, mint így ádvent időszakában.

Roszik Melinda szakvezető tanító

2017-12-23

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011