GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Aktuális híreink

Vissza a hírekhez

Márton napi játszóház

„Aki libát nem eszik egész évben éhezik.” Márton napi játszóház

A Tessedik Sámuel Múzeum szervezésében a Ruzsicskay György Alkotóházban, a GFF Gyakorlóóvoda Panda csoportos gyermekei játszóházban ismerkedtek a Márton napi hagyományokkal és „lúdas” játékokkal.

A foglalkozás elején felelevenítették a Márton nap legendáját és azt, hogy milyen szokások és népi hagyományok övezik az ünnepet. Több játékkal is készültek a gyermekeknek, amely egész délelőtt kellemes időtöltést biztosított számukra. Kipróbálhatták ügyességüket és kitartásukat a társasjátékban, ahol ők voltak a bábuk és feladatokat kellett megoldaniuk ahhoz, hogy tovább léphessenek. Elkészíthették Márton napi lámpásukat, amelyet díszíthettek egyéni ízlésük szerint. Majd kipróbálhatták a kukorica morzsolást ,egy morzsoló széken,ami nem is volt könnyű számukra. A kitartóbbak közös munkában liba képet készíthettek. A kisebb gyermekek liba húzó versenyen próbálhatták ki türelmüket, ügyességüket, gyorsaságukat. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek a délelőttön,a játékok és népi hagyományok felelevenítése új élményeket adott a számukra. Köszönjük a nagyszerű programot.

Demjénné Jónás Klára szakvezető óvodapedagógus

2017-11-12

Tovább az összes hírhez...

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011