GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Híreink

Gyakorlósok fellépése a Szilvanap Kölyök udvarában…2019-09-16

A szilvanapi forgatagba invitálták a kisgyermekeket a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda óvodapedagógusai a Kölyök udvarba, ahol a leendő óvodások megismerkedtettek a bábozás és a társastánc örömeivel.

Az óvodások és leendő óvodások, szüleikkel együtt énekelhettek és játszhattak az óvó nénikkel, a paraván mögött megismerkedtek Cirmi Cicával és Bodri kutyával, akik a zenét hallván lóra is pattantak és vágtáztak a gyerekek nagy örömére.

Ezt követően Gyekiczki Istvánné, Piroska által vezetett Süni Gyermek Bábcsoport előadását élvezhették kicsik és nagyok egyaránt. 

Vitéz László és az elátkozott malom előadása rádöbbentett arra, hogy a gonosszal újra és újra megküzdő, vicces népi hős ma is annyira elkápráztatja a lelkes kis nézőket, mint egykor. 

Újdonsült apró bábosaink természetesen az óvó nénik által készített ajándékokat hazavihették, és reméljük, hogy a Gyakorló Óvoda októberi Játszóházában újra találkozunk majd.

*

A Gyakorlós táncosaink a Szilvanapon léptek fel produkciójukkal. A fellépők közül többen a Szentesi Szilver TSE Versenykönyves versenyzője. A táncosok hétről-hétre az ország számos pontjára viszik az egyesületük és iskolánk hírnevét.

Petrás Bene - Baráth Luca: C osztályos versenyzők, Területi Bajnoki címükre a legbüszkébbek.

Bartolák Levente - Varga Kata: D osztályos versenyzők, kategóriájukban többszörös 1. helyezett páros. 

Varga András - Lipcsei Laura: D osztályos versenyzők, számos dobogós eredménnyel rendelkeznek. 

Laurinyecz Levente - Szabó Kíra: Tánciskolás versenyzők, többszörös 1. helyezettek. 

Konstantinovics Márk - Petrás Zília: Tánciskolás versenyzők. Kategóriájuk töretlen bajnoki párosa. Zília egy hete az iskola tanulója, de nagyon szívesen vállalta az iskolája népszerűsítését.

Dr. Budai Viktória óvodapedagógus

Sport Elismerések a GFF Szarvasi Gyakorlóintézmény tanulóinak…2019-09-13

A Szilvanapi Sportdíj-átadó ünnepségen a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda számos tanulója részesült díjazásban. Jó Tanuló – Jó Sportoló kitüntetettként serleget vehetett át Sechna Dorina, aki az elmúlt tanévben fejezte be általános iskolai tanulmányait végig kitűnő eredménnyel, valamint aerobik sportágban ért el kiemelkedő eredményeket.

Az Év Sportolója kitüntetésben részesültek alábbi tanulóink, akik díszoklevelet vehettek át.

Kosárlabda Diákolimpia megyei I. helyezést ért el a III. korcsoportos lány csapatunk, valamint megyei III. helyezést a fiú csapat. Edzők: Darida Károly, Darida Károlyné

A lány csapat tagjai: Brachna Boglárka, Groditzki Anna, Illés Petra, Korbely Kincső, Makai Regina, Molnár Sára, Solymosi Berill, Sonkoly Fanni, Sonkoly Noémi, Tóth Iringó, Veres Doren, Wertheim Amanda

A fiú csapat tagjai: Baksa Barna, Baráth Barna, Bélteki Bence, Bogdán Péter, Gajdos Kevin, Gombos Béla, Hárskúti Dominik, Komlósi Rupert, Magyar Levente, Nieddu Roberto, Sass Péter, Solymosi Armand, Szonda Martin Zsolt

Diákolimpia B33 Kosárlabda megyei I. helyezést ért el lány csapatunk. Edzők: Darida Károly, Darida Károlyné

A csapat tagjai: Bíró Csenge, Solymosi Berill, Korbely Kincső, Groditzki Anna   

Futsal Diákolimpia megyei III. helyezést ért el fiú csapatunk.

A csapat tagjai: Bakula Illés Boldizsár, Bogdán Barnabás, Diviki Levente, Keller Gergő Zoltán, Korbely Patrik, Kovács Bence, Nagy Richárd Kevin, Pusztai Botond.

Sakk Diákolimpia megyei I. helyezést ért el Bődi Zorka. Edző: Patkó Lajos

A Szarvasi Körös Asztalitenisz Sportegyesület tagjai közül Bakulya Richárd, Bencze Hunor és Steinmacher Tamás, akik csapatban diákolimpia II. helyezést értek el.

Edző: Fest Attila

A Babilon Táncsport Közhasznú Egyesület tagjai közül Bencze Zorka, diákolimpia I. helyezés, Szlovák Olívia és Horváth Amira diákolimpia II. helyezés, valamint Zsorda Milán, diákolimpia III. helyezés.

Edzők: Kovács Krisztina, Kovács Zsanett

A Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Club tagjai közül Török Luca, diákolimpia MK-1 2000 m III. helyezés és országos utánpótlás bajnokság MK-1 2000m II. helyezés, valamint Keller Gergő Zoltán, diákolimpia K-1 1000m II. helyezés, K-4 1000m I. helyezés, korosztályos válogatott

Edző: Bátor György

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület tagjai közül Kemény Ákos, SKI OB III. helyezés, diákolimpia III. helyezés, Megyesi Hunor, SKI OB III. helyezés, diákolimpia II. helyezés, Simonfi József, SKI OB III. helyezés

Edzők: Lovász György, Ruzsinszki György, Tóth István

A Blue-Gym Aerobik Szabadidő Club és Diáksport Egyesület tagjai közül Sechna Dorina, magyar kupa csapat I. helyezés, valamint Illés Petra, magyar kupa csapat III. helyezés

Edzők: Kalmár-Opauszki Anita, Roszik Pásztor Mariann

 

Gulyásné Dékán Klára vezetőtanár

fotó: newjsag

Előadást tartott Szabadegyházán Bíró Gyula főiskolai oktató2019-09-13

2019. augusztus 22-én a Fejér megyei Szabadegyházai Kincsem Óvoda szervezésében rendezett évnyitó óvodavezetői tanácskozáson tartott előadást Bíró Gyula igazgató, főiskolai mestertanár.

A főiskola képzésfejlesztési igazgatójaként előadásában bemutatta az óvodapedagógia és az óvodapedagógus, pedagógusképzés előtt álló kihívásokat, lehetőségeket, azoknak az értékeknek a hangsúlyozásával, amelyet mindenképpen erősítenie kell a szakmai közösségeknek, az intézmények vezetőinek a munkájuk során. A GFF ESZK Társadalompedagógiai Tanszékének oktatója 90 perces előadásában láttatta és erősítette azokat az innovációs törekvéseket, amelyeknek az értékek őrzése mellett törvényszerűen jellemeznie kell az óvoda- és iskola pedagógiai gyakorlatát.

A Fejér megyei KÖSZOE egész napos programmal, szakmai tanácskozással indította az intézmények vezetői számára a nevelési évet.

„…reggel sosem szoktam félni…”2019-09-13

-tanévindítás a GFF Szarvasi Gyakorlóintézményében-

 

A Nagymama kérdezi az unokáját:/-És imádkozol-e minden este kicsikém?/Az unoka válasza:/

-Oh, természetesen!/A nagymama újabb kérdése:/-És ugye reggel is imádkozol?/Az unoka válasza:/-Reggel? Dehogy is! Reggel én sosem szoktam félni!...

Hát mi se „féljünk” az új tanévben…-mondta Bíró Gyula, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorlóintézményének igazgatója tanévnyitó ünnepi beszédében.

A GFF Gyakorlóintézményében 374 gyermek/tanuló kezdte meg a nevelési-, illetve tanévet. A Gyakorló Iskolában 252 gyakorlós polgárnak csengettek be szeptember második napján. Az intézmény vezetője elmondta, hogy a Gyakorló nem csupán egy épület, nem csupán egy iskola, egy óvoda, hanem lélekhalmaz, léleklenyomatok összessége, nevelőké és nevelteké, a Szív és a Fej győzelme minden akadályok fölött.

Ft. Dr. Kozma Gábor rektor, főiskolai tanár nevében Dr. Lipcsei Imre dékán, főiskolai tanár köszöntötte az egybegyűlteket az intézmény vendégeit. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mennyi izgalmas pillanat várja a Gyakorlósokat ebben az évben is, és milyen fontos, hogy valódi közösségként tudjuk megélni ezt az évet is a campuson.

Aszódi Márta szakvezető tanító rendezésében egy valódi „tanévindító hiszti-pajti-partit” láthattunk megelevenedni a színpadon, azzal a finom és valóságos üzenettel, ami a Gyakorlóban mindennapos, hogy a nagyobbak kéz a kézben vezetik a kisebbeket az iskola színes és izgalmas világába.

A felkonferálás alkalmával gyors reprezentatív mérésre került sor, hogy mennyien várták az iskolakezdést, először a tanulók, a szülők, a tanárok, és végül „Gyula bá”. Az iskolabolygó utazás rengeteg kacagást hozott a tanévnyitóra, kicsit „görbe tükörbe” nézve láthattuk az iskola híres-neves világát.

A Gyakorló közössége szeretettel és tisztelettel köszöntötte Ft. Dr. Kiss Imre plébános atyát, főiskolai tanárt, aki tanévnyitó gondolataival erősítette a Gyakorló közösségének erejét, és az iskola védőszentjének, Don Bosconak a példáját megerősítve kívánt nevelteknek és nevelőknek boldog új esztendőt.

Bíró Gyula igazgató, főiskolai mestertanár tanévnyitó beszédében elmondta, hogy a Gyakorló számtalan díjjal, kitüntetéssel, minisztériumi, oktatásigazgatási címmel bír, de mégsem ez a valóban fontos. A fontos a mögötte lévő szolgálat, az a szövetség, amit szülők és nevelők kötnek, kötöttek egymással. A Gyakorló igazi titka az a „mássága”, az a „valami”, amit sokan csak szeretnének, a lélektől-lélekig áramlás. Beszédében hangsúlyozta, hogy a Gyakorló nem a pillanatnak nevel, hanem a jövőbe való befektetés, ami jelenti az okos gyermekeket, a boldog felnőtteket, a boldog családokat. Erre a garancia kb. kétezer éves - ahogy fogalmazott, ez az egyházi, katolikus nevelés garanciája. Hagyományra építve, de soha nem megriadva az innovációtól, a kor kihívásaitól és az értékek változatlan őrzésétől. Az intézmény vezetője számot adott a nyár fejlesztéseiről, a melyeket a fenntartó mindenkori támogatását élvezve tudott az intézmény megvalósítani.

A közel négymillió forintos új informatika terem került kialakításra 20 darab új asztali PC-vel, interaktív táblával, robotokkal. Kétmillió forint összegben került fejlesztésre az intézmény internetes hálózata, aminek köszönhetően akár 250-300-an is egyidőben kapcsolódhatnak föl a világhálóra, tabletekkel, okos eszközökkel, számítógépekkel. Ilyen hálózat a városban, de a térségben is egyedülálló. Az ősz folyamán megkezdődik 7 millió forint értékben az óvodai játszótér udvar fejlesztése, és a RICSILLA sport partner szervezetünk beruházásával új pályaburkolat készül a sporttevékenységek támogatására. Minden tantermünkben interaktív tábla, és minden tanulónk saját tabletet kapott/kap a tanulás támogatására. 4 millió forint értékben került fejlesztésre a természettudományos taneszközpark, laborok. Az óvoda teljes új beltéri burkolattal való ellátása befejeződött a nyáron, a hat óvoda csoportból háromba új gyermekbútorzat került beszerzésre, és ebben a nevelési évben a másik három óvodai csoportban teljes bútorcserét hajt végre az intézmény. A Vodafone Magyarország Zrt-vel közösen indít pilot programot a Gyakorló és a Pedagógusképző Kar, amelyben újabb IT eszközök, és programok állnak rendelkezésre, kerülnek bevezetésre, az országban is egyedülálló módon a pedagógusképzés tartalmi megújítását is megcélozva, szolgáltató partnerünkkel karöltve.

Az intézmény vezetője köszönetet mondott partnerintézményeiknek, akik mindig kölcsönösen segítik az intézményben folyó munkát, így a Székely Mihály Szakgimnáziumnak, a Fő téri Általános Iskolának, a Szlovák Általános Iskolának és társszervezeteiknek, a Szilver Művészeti Alapiskolának, és a RICSILLA Sportszervezetnek. Arra bíztatta az újonnan érkező munkatársakat és a már itt szolgálatukat teljesítőket, hogy tegyenek meg ebben az évben is mindent, amit meglehet, a többit megteszi Isten. – Don Bosco után szabadon…, mert az átlag feletti teljesítményekhez átlag feletti teljesítőkre van szükség. Ehhez erőt, hitet, bizakodást, és kitartást kívánt mindenki számára.

Az intézmény innen is, ahogy az a tanévnyitó ünnepélyen is elhangzott „boldog születésnapot kíván” társintézményének, a húsz éves fennállását ünneplő Benka Gyula Evangélikus Két Tanítási Nyelvű  Angol Általános Iskolának és Óvodának.

Ezt követően az intézmény vezetője a harmincegy óvodást iskolapolgárrá fogadta, és „Morzsókákból Morzsákká” léptette elő őket.

Hagyomány az intézményben, hogy egy volt diákot, aki példakép lehet a sportban, művészetekben, vagy tanulásban, visszalátogat az intézménybe, és néhány gondolattal köszönti az iskola polgárokat. Ebben az évben Kasik Ákos, aki a Békéscsabai Közgazdasági Szakgimnázium tanulója, a Békéscsaba SC igazolt profi felnőtt labdarúgó játékosa fogalmazta meg üzenetét, mindenkit arra bíztatva, hogy ne csak álmaik legyenek, hanem tudják azokat tettekké is formálni akarattal, kitartással és hittel.

A Gyakorlóban a hivatalos tanévnyitó az elmúlt két esztendőben Tolisz Teó elballagott, „hivatalos” ballagási beszédének végéről származó idézettel zárul: „Nagyon szeretlek Benneteket!”

Sz. Zs.

Szarvas Város Ifjú Tehetsége…2019-08-26

2019. augusztus 20-án Államalapító Szent István királyunk ünnepén vehette át Szarvas Város Képviselőtestülete által adományozott Szarvas Város Ifjú Tehetsége kitüntetést Sechna Dorina intézményünk nyolcadik osztályos idén elballagott tanulója.

 

Dorina laudációjából idézünk: „Sechna Dorina (született: Szentes, 2004. június 17., an: Sztruhár Anikó) a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájának nyolcadik osztályos diákja.

Dorina kimagasló tehetsége elsősorban a sport területén és a tanulmányi területen mutatkozik meg. Az elmúlt nyolc év számtalan sport, és tanulmányi verseny országos, regionális és egyházmegyei elismerést hozott számára. Kitűnő tanulmányi munkásságát jelzi, hogy minden tanulmányi évet kitűnő tanulmányi eredménnyel teljesített, és a tantárgyak többségéből minden tanévben dicséretben részesült.

Az Országos Kosáry Domokos Történelem Versenyen országos ötödik helyezést ért el, Szarvas várost és Békés megyét egyedüliként képviselve a tanulmányi versenyen.

Dorina Step Aerobik Magyar Kupa első hellyel büszkélkedhet 2018 áprilisától. A tanulmányi versenyek terén rendszeresen méreti meg tudását angol idegen nyelvű versenyeken, amelyek közül országos ötödik, és országos harmadik helyezett 2018-ban, és 2016-ban. Érdeklődése a humán tudományok irányába mutat, előszeretettel vesz részt történelem, társadalomismereti tematikájú versenyeken. Kreativitása, kimagasló intellektusa, munkához való alázatossága a mindennapokban is érzékletes. Osztály és iskolaközösségéért elkötelezett, feladatokat, szolgálatot örömmel vállal.

     Az elmúlt négy év kiemelkedő – 1-10 megyei, regionális, országos helyezés – sport és tanulmányi téren:

 

Sport eredmények

 

UP3 challange csapat                         9. hely             2019.03.27.

Step Aerobik   egyéni                         3. hely             2019.03.27.

Aerostep egyéni                                  3. hely             2019.03.27.

Step Aerobik   Magyar Bajnokság      5. hely             2018.05.12.

Basic Aerobik Magyar Bajnokság      9. hely             2018.05.12.

Step Aerobik   Magyar Kupa              1. hely             2018.04.07.

Basic Aerobik Magyar Kupa              9. hely             2018.04.07.

Kelet-Magyarországi Diákolimpia     10. hely           2018.03.04.

Step Aerobik   Magyar Kupa              6. hely             2017.10.07.

Basic Aerobik Magyar Kupa              7. hely             2017.05.20.

Basic Aerobik Diákolimpia                7. hely 2017.03.05.

 

Tanulmányi versenyek

 

Országos Történelem Verseny                                               5. hely             2019.03.30

Mesélj Európa! Angol színjátszó verseny döntő                    5. hely             2018.05.28.

TIT Körösök Vidéke Történelem Megyei döntő                    7. hely             2018.05.08.

HEBE Kft Országos nyári olvasóverseny                              4. hely             2017.10.24.

HEBE Kft Országos történelem verseny (levelező)              1. hely             2017.05.17.

Játékos-komplex tanulmányi verseny                        2. hely             2017.04.28.

Mesélj Európa! Angol színjátszó verseny döntő                  3. hely        2016.05.12.

 

Sechna Dorina intézményünk legmagasabb adományozható díjának, a Vándor-díjnak kitüntetettje.”

Dorina szeptembertől a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium tanulója lesz.

 

Gratulálunk az elismeréséhez! 

Elstartolt a „Járd végig!” program Szarvason2019-08-01

2019. július 23-26-án Szarvason került megrendezésre a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete (SZEGEPI) „Járd végig!” EFOP 3.10.1-17-2017-00003 programjának nyitó továbbképzése a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorlóintézményének és Pedagógiai Karának szervezésében.

A külhoni pedagógus vendégeket Babák Mihály Szarvas város polgármestere köszöntötte. Megnyitójában hangsúlyozta a programsorozat nemzetpolitikai súlyát és szerepét, és elismeréssel szólt a GFF helyi szarvasi intézményeinek munkájáról. Örömének adott hangot, hogy az egyházmegye pedagógiai intézete és főiskolája  Szarvason, mint szimbolikus helyszínen valósítja meg a programot. Dr. Lipcsei Imre dékán, főiskolai tanár, a  campus nevében mondott köszöntést, megfogalmazva, hogy az itt megvalósított továbbképzések a gyakorlat és elmélet remek elegyét adják, amelynek a garanciája a Kar és a Gyakorlóintézmény.

A közel száz vendég Ft. Dr. Kozma Gábor rektor, tanszékvezető főiskolai tanár, s SZEGEPI főigazgatójának nyitó előadását hallgathatta meg, amelyben üzenetként fogalmazta meg az értékalapú társadalom szükségességét és a nevelés ebben való kiemelt szerepét.

Kovács-Pifka Péter az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő -EMET- főigazgató-helyettese előadásában  konzorciumi partnerként mutatta be a program határon túli magyar tanulókat érintő programvonatkozásokat, az eddigi eredményeket.

Bíró Gyula a GFF képzésfejlesztési igazgatója, a program szakmai vezetője a SZEGEPI  2020-ig megvalósítandó  programját mutatta be. Előadásában, a pedagógia modernkori kihívásaira válaszként megfogalmazott programot mutatott be a hallgatóságnak.

 

Bíró Gyula képzésfejlesztési igazgató kérdésünkre elmondta, hogy a 2017-ben aláírt támogatási szerződés értelmében, a SZEGEPI az EMET (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő) konzorciumi partnereként nyújtja a „Járd végig!” program keretében a Kárpát-medence külhoni és hazai pedagógusainak szakmai fejlesztését.

Ahogy az Főigazgató Úr előadásában is elhangzott -utalt rá a szakmai vezető- ; a programot indokolja a magyar identitású pedagógusok csökkenő száma, az akkreditált képzések és a képzők képzésének hiánya, a magyar kultúra, a hagyományok elmélyült ismerete iránti igény, az anyaország nyújtotta személyes élmények szerepe.

 

A SZEGEPI stratégiai partnere a Gál Ferenc Főiskola, aminek szegedi székhelye, valamint Békés megyei karainak köszönhetően Szarvas, Gyula és Békéscsaba városok adnak otthont a 2018. január 1-jétől 2020. december 31-ig megvalósuló szakmai eseménysorozatnak. A pedagógusképző programok központi helyszíne Szarvas, ami szimbolikusan is a történelmi Magyarország, illetve a Kárpát-medence mértani középpontja, ahol több évszázados hagyományra tekint vissza a pedagógusképzés. A továbbképzéseknek a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara és a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorlóintézménye nyújt helyszínt.

A projekt célja a magyarság határokon túli kapcsolatainak erősítése, a magyar nyelv művelése az oktatás és a nevelés eszközeivel, a magyar nyelvi ismeretek elmélyítése, a hagyományok megőrzése, a magyar kultúra fejlesztése. A program a kárpát-medencei magyar diákok és pedagógusok számára kíván közösségi élményt nyújtani olyan iskolán kívüli programokkal, ahol szellemi-lelki frissülést biztosító időtöltést is tud az anyaország biztosítani. A SZEGEPI a pedagógus-továbbképzési programokba több mint ezer külhoni magyar pedagógust von be. A program Szlovéniából, Ausztriából, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából és Horvátországból fogadja az oktatási és oktatástámogatási intézmények, szervezetek pedagógusait, szakembereit.

A SZEGEPI együttműködik a határon túli pedagógus szövetségekkel a program megvalósításában.

A Szarvason, Szegeden, Békéscsabán és Gyulán megvalósuló programok a pedagógia több területére terjednek ki. A harminc órás akkreditált továbbképzések, tréningek keretében a családpedagógiai ismeretek, a korszerű pedagógiai értékelés, a hatékony konfliktuskezelési technikák gyakorlata, a kooperatív tanulás pedagógiája, az iskolai resztoratív technikák, a hátrányos helyzetű gyermekek pedagógiája, az új tanulásszervezési eljárások gyakorlata, az anyanyelvi nevelés új stratégiái, a nemzettörténeti ismeretek új megközelítései kerülnek tárgyalásra. A Kárpát-medencei Nyári Pedagógus Akadémia hat alkalommal szerveződik, négy napos bentlakásos program keretében nyújt plenáris előadásokat, műhelymunkát, workshopokat, a szakmai párbeszéd lehetőségét a hazai és külhoni iskolák pedagógusai között, valamint a nemzeti kultúra közgyűjteményeinek, intézményeinek megismerését. Minden programot rekreációs és mentálhigiénés elemek egészítenek ki.

A Kárpát-medencei Pedagógiai Konferencia és Módszertani Napok keretében három alkalommal találkoznak a külhoni és hazai pedagógus közösségek, minden évben más tematika szerint állítva fókuszba a neveléstudomány elméletének és gyakorlatának egy-egy aktuális kérdését, építve a kölcsönös tapasztalatcserére, a horizontális tudásmegosztásra.

A SZEGEPI Kárpát-medencei Tehetséggondozó Konferenciát szervez a Budapesti Tehetségközponttal, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségével, a Magyar Tehetséggondozó Társasággal együttműködve, azzal a céllal, hogy a magyar tehetségtámogatás kultúráját erősítse a hazai és a külhoni magyar köznevelés rendszereiben. A nemzetközi konferenciára az egész világról meghívott előadók saját országuk tehetséggondozási stratégiáit és azok megvalósításának jó gyakorlatait mutatják be.

A pályázat teljes körűen finanszírozza a programokban részt vevő pedagógusok minden költségét.

 

Szarvas kiemelt helyszíne a programoknak, hangsúlyozta  Bíró Gyula a program szakmai vezetője, utalva Rektor Úr megnyitó szavaira, miszerint,  hol is lehetne jobb helye a megvalósuló  pedagógus továbbképzéseknek, mint a GFF szarvasi campusán, Tessedik szellemi örököseinek városában, Békés-megye parányi gyöngyszemében, a Kárpát-medence szívében.

Sz.Zs.

GALÉRIA

Oldalak: 159

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011