GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA --- FERENC GÁL COLLEGE’S TEACHER TRAINING ELEMENTARY SCHOOL AND TEACHER TRAINING KINDERGARTEN, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- LEHRGRUND- UND HAUPTSCHULE, LEHRKINDERGARTEN- UND KRIPPE FÜR LEHRERAUSBILDUNG DER FERENC GÁL HOCHSCHULE, SZARVAS --- AKADEMIA FRANTISEK GÁL SARVASSKA CVICNÁ ZÁKLADNÁ SKOLA, CVICNÁ MATERSKA SKOLA A DETSKÉ JASLE --- FERENC GALOSKI OPRUNI SHKOLASKI SITYORI-SHKOLA THAJ NURZERA, SHAVORENGI-KRESHA ANDO SARVASHO

Híreink

Ballagás közvetítése 2020-06-26

A ballagás közvetítése a Videókrónika YouTube csatornáján, az alábbi
hivatkozáson keresztül lesz megtekinthető 2020. június 27-én 9 órai kezdettel:

https://www.youtube.com/channel/UCKSNGA_WQ4gPID-e-Ha-mWQ

Helytörténeti kalandozáson a Gyakorlósok: Ismerd meg Szarvast másképp!2020-06-24

Idén intézményünk mozgalmas héttel indította a nyári napközis táborok sorát: Szarvast ismerhette meg közel 60 fős diákseregünk 4 napon keresztül, „MÁSKÉPPEN”. Június 16-án kedden kezdtük felfedezni városunk ismert és kevésbé ismert helyszíneit, melyhez megidéztük Tessedik Sámuel szellemiségét is. Az első nap folyamán az Ótemplomban Lázár Zsolt esperes és Horváth Z. Olivér evangélikus lelkész élvezetes elbeszéléseit hallgathattuk meg Tessedik munkásságáról, a templom történetéről, az orgona jelentőségéről. Ezután Tessedik „nyomát követve” tettünk sétát a városban, megállva azokon a helyszíneken, melyek mellett nap, mint nap elsétálunk, de most fel is tettük magunknak a kérdést, vajon mindent tudunk-e róluk. Még ezen a napon életbe kellett léptetnünk az eredeti jurtalátogatás helyett a „B” verziót az időjárás miatt, így (bicikli)nyeregbe pattantunk, és „kerékpárménesünkkel” bejártuk az Arborétum környékét.

Szerdán a Szárazmalomban Lizon János ejtette rabul előadásával népes gyermek-seregünk, megnézhettük a malmot őrlés közben, amely nagy élmény volt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Emellett számos népi játékot próbálhattunk ki, és az is kiderült, hogy gólyalábazni bizony nem is olyan egyszerű. A délután kézműveskedéssel telt, egy térképen helyezhettük el a tájegységekre jellemző kiszínezett népi motívumokat. A héten mindannyian alkalmi meteorológusok lettünk, annyit néztük a különféle időjárás applikációkat okostelefonjainkon. Megtanulhattuk azt is, hogy a derült ég nem minden esetben jelent derült időt is, és hogy a pillanatnyi időjárásból ne vonjunk le rövidtávú következtetéseket sem. Emellett a gyerekek is állandó figyelmet szenteltek az égi jelenségek figyelésének, izgulva, vajon teljesül-e a napi program.

Különösen érdekes volt ez a következő napon, hisz a program az Urbancsok Kézműves tanya látogatása volt kerékpárral. Két nap alatt rutint szerezhettünk az akciótervek gyors egymásutáni életbe léptetésében. Így a tanyalátogatás egy kicsit másként, de megtörtént. A lányok egy része a sár láttán megijedt, hogy mi lesz a rózsaszín cipellőkkel, de talán ők lepődtek meg rajta a legjobban, hogy milyen csodákkal teli helyre érkeztünk. Persze sárosak lettünk, persze fáradtan tekertünk vissza, de a rengeteg élmény mindenért kárpótolt bennünket: baromfi fajták tojásaival és terményekkel ismerkedhettünk meg, díszíthettünk ütőfával, megismerkedhettünk a tanyasi életforma sajátosságaival, szépségeivel, az ott használatos eszközökkel, és kisinasoknak is állhattunk. Éhen sem maradtunk, mivel vendéglátóink frissen sült buktával vendégeltek meg minket.

Péntek reggel már fáradtabban érkeztek meg a gyermekek, a hét számos programja, mozgalmas tevékenysége után. A tábor utolsó napján Poljovka Domicián kalauzolt el minket a népzene világába, és varázsolta el a táborozókat citera- és harmónikajátékával, majd táncra perdültünk somogyi ugrós zenére. Zárásként emléklapok kerültek kiosztásra annak bizonyítékaként, hogy lakóhelyünk Gyakorlós polgáraink „MÁSKÉPP” is megismerték Szarvast. A nap végére még egy fagyi is belefért. Mert anélkül nem is lehetne…

Izgalmakkal teli hetünket elsős tanulónk szavaival zárjuk: „Sok programon vettem már részt, de ez mindent vitt!”

Szarvas, mindent visz!

GFF SZGYÁI - programszervezők

GALÉRIA

Szarvasi fiatalok a város kulturális örökségéért2020-06-16

„Szarvasi fiatalok a város kulturális örökségéért” TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00344 „A mi városunk” című rajzversenyen elért Gyakorlós sikerek…

Alsó tagozatosok kategóriája: Urbacsok Kata Különdíjasaink: Baráth Csenge, Nagy Lotti Lilla       

Tehetséggondozás - „Okoskocka” továbbképzés a Gyakorlóban2020-06-15

2020. június 15-én „Okoskocka” továbbképzésre került sor a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvodában a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében. Dr. Kelemen Lajos pszichológus, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar óraadó tanára a gyermekek képességeinek és személyiségének fejlődési sajátosságairól, fejlesztési lehetőségeiről, a tehetségek felismeréséről tartott előadást. Az elméletet gyakorlati feladatok követték, a részt vevő pedagógusok megismerhették, hogy az okoskocka eszközeit milyen változatos módon alkalmazhatják a hétköznapokban a megismerési, gondolkodási folyamatok és a részképességek fejlesztésére. Az eszközök lehetőséget biztosítanak a kiemelkedő képességekkel rendelkező óvodások és kisiskolások differenciált foglalkoztatására, így a tehetségműhelyekben még változatosabb eszközöket és módszereket alkalmazhatnak a jövőben az óvodapedagógusok és a tanítók.

EGYETEM LETTÜNK!2020-06-12

A 2020. évi XXXIII. törvényben foglaltak szerint alkalmazott tudományok egyeteme lett a Gál Ferenc Főiskola. A Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye 2020. augusztus 1-jétől Gál Ferenc Egyetemként folytatja munkáját!


http://gff-szeged.hu/hirek-aktualitasok/hirek/gff_egyetem

Várjuk az Egyetemünkre jelentkezőket!

Oldalak: 173

  • Szülők akadémiája - Közös értékünk a gyermek... mindent a gyermeknevelésről -nem- csak szülőknek!
  • Szent Klára Plébánia hírlevelei
  • Galéria - Óvodai-iskolai képgyűjtemény. Óvodánk - iskolánk eseményeiről, programjairól.
  • Csoportjaink, osztályaink
  • LURKÓNIA - Körös-szögi Kiskamasz Unió
  • Munkatársak - Szakvezető óvodapedagógusok, szakvezető tanítók, pedagógiai munkánkat segítő munkatársak
GÁL FERENC FŐISKOLA SZARVASI GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GYAKORLÓÓVODA · 2011